Helgen

Lördag

Äntligen flamenco!


Grått, mulet, blåsigt och kallt; summering av veckan som gått! Vad är det som händer? På TV visar de snöstormar och stormar i hela Spanien, helt galet! Vi har tittat på vädret varje dag nu (det går bara två gånger om dagen) och till helgen visade de på sol...nu är det lördag, men ingen sol! Igår hade vi planerat att köpa jordgubbar och äta på stranden för att fira helg. Istället satt vi på en bänk och frös och till slut gav vi upp och gick hem och tittade på film. Idag väntar vi troget på solen. Blir en runda till saluhallen och sen lite motion om inte annat. Trist, men vi får hoppas på imorgon söndag istället. Någon gång måste ju det här skitvädret ge sig! Såg att det var 16 grader inatt. Nu kanske ni tror att jag är gnällig men det kändes inte som det. Vet inte om det är vinden eftersom vi är på en liten "ö" eller om det är att man är genomfrusen från det att man har varit inne. Flamencocentret var inte varmt!


Igår kväll var vi på flamenco.  Alla gånger man har varit i Spanien men inte sett någon dans, nu var det dags! Ett stort flamencocenter och med fri entré. Väldigt mysigt och spanskt!

Vi fick höra en mycket duktig sångare med en otrolig röst och en gitarrist. Dessutom var det en kille som dansade, finner inga ord för den benföringen. Kan förstå varför han var smal som en tråd. Lite besviken över att inte få se några flamencoklänningar men det blir nog att vi går dit fler gånger då det är gratis.


Det fanns även en liten bar så vi beställde tinto verano, något som många spanjorer dricker. Översättningen är sommarvin och det är extra poppis på sommaren. Rött vin, is och soda. Väldigt friskt och inte lika sött som sangria! De hade även tapas, vi beställde en liten macka med kött. Haha, när de säger kött börjar man undra, men det var precis vad vi fick! Ett bröd med en skiva fläskfilé kan man säga...haha! Efter flamencon fortsatte vi till en bar i staden, Nahu. Litet och mysigt ställe där man kan dansa lite. De har dock inget dansgolv så igår var det ganska trångt. Nu börjar man vänja sig vid röken, men kläderna luktar inte mumma.... Fick dessutom veta att den snygga surfaren är svensk, men svårt att avgöra trevlighetsgrad när man pratar så kort. Kändes sådär att prata, annat var det med en tysken Steffen!


Det blev inget Marocko i helgen. Det strular med hur vi ska ta oss ner till Tarifa. Bussarna börjar inte gå så tidigt och sista bussen hem går kl 20.55. men vi ska kolla upp om vi kan hitta något billigt hotell och åka ner på fredag kväll så att vi sen kan ta båten över på lördag morgon. Jag hoppas verkligen på billig shopping i Marocko. Det ska tydligen finnas någon bazar eller något. Känner du till den Jennie?

Snart går Melodifestivalen mot sitt slut, kan inte fatta att jag har missat hela kalaset. Fast jag föredrar nog Spanien hehe! Ska bli spännande att höra vilka som går vidare ikväll!

Kramar till er alla!

Anna


Söndag


Igår blev det en lugn och tidig kväll, istället gick vi upp tidigare imorse och morgonpromenerade innan frukost. Riktigt härligt! Himlen var dessutom blå! I lördags blev det inget fint väder, så idag skyndade vi oss hem och packade strandväskan. Vi har haft en underbar dag på stranden, men tyvärr kom det även i eftermiddag slöjmoln som till slut täckte himlen. Vet inte om det är fukt eller vad det är. Hur svårt kan det vara att få en dag utan några moln???? Vädret den här veckan har tydligen varit rekord dåligt, något vi kan bevittna! Vi fortsätter att be till vädergudarna, haha!

Idag har vi lagat de fiskfiléer som vi köpte i saluhallen. Det blev till vår stora besvikelse dock ganska slemmigt. Hmm..pappa, har du något tips? Annars tycker jag vi är ganska duktiga i köket och hittar på nya saker. Igår blev det kycklingfilé med mozzarella och sallad. Riktigt gott! Det vi har misslyckats med var nog vitlökssoppan vi gjorde förrförra veckan. Uuu jag har fortfarande problem med buljongsoppa men jag gör mitt bästa.

Dags att slappa!


Kramar från Anna


P.S. Det finns faktiskt en del trevliga (och snygga) tyskar, ny upptäckt! Haha! :p D.S


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0