Nu har jag laddat om för en ny frisk vecka!

I fredags efter skolan tog jag och Josse en långpromenad längs stranden. Tror att det finns strandpromenad så att det går att promenera i en timma och en kvart, eller något sådant. Vi gick även förbi busstationen för att kolla upp resor till Costa del som och Marbella. Åh vad jag har längtat efter att få återse Marbella och Puerto Banus! Ett ovärderligt smultronställe...


Efter ett samtal med Lotta, bestämde vi oss för att åka på besök. Kl 06.00 gick vi hemifrån igår och tog sedan bussen kl 06.45. Bussresan tog ca 3,5 timmar, inte så farligt! Det var dessutom intressant att få se lite av Algaciras och Estepona på vägen. På busstationen i Marbella hämtade Lotta oss och vädret var mycket bättre än vad vi hade väntat oss. I Cádiz regnade det på morgonen och Marbella skulle få åska. När vi steg av bussen kändes det riktigt skönt och soligt.

Först fick vi se golfklubben Los naranjos. De har gjort fina förändringar men det mesta kände jag igen. Det har dock byggts upp MASSOR av hus sedan jag var där, fast det är många år sedan. Sen åkte vi upp till marknaden. Åh, vad jag har längtat efter en sådan riktig marknad med bra priser. Vad jag minns var marknaden inte så stor, nu fanns det massor av stånd och det var kul att se skandinaver och "ljusa". Cádiz är så spanskt så det kändes nästan annorlunda, haha! Jag hittade en fin blommig långklänning och så köpte jag och Josse två cd med spansk musik.




Turen fortsatte sedan ner till hamnen. Även den var sig lik men nu med massor av lyxaffärer. Förr var det mycket souvenirbutiker och ljusaffärer, de var totalt borta nu. MEN, till min stora glädje fanns restaurangen Picasso kvar! Åh jag blev nästan rörd till tårar när jag såg den och åhhhhh så god pastan var. Älskade Puerto Banus! Därefter körde Lotta oss till Marbella och vi sa adjö. Det var verkligen roligt att Lotta ville ses och guida lite. Tjejerna var jätte nöjda!
I Marbella gick vi runt lite i gamla delen, sen sökte vi oss ner till strandpromenaden. Då var det riktig åskvärme, så härligt! Och så många snygga engelsmän! Åh, det var härligt! I väntan på bussen satte vi oss på ett fik som hade en supergullig servitör, 8:a poängare (hade varit en 10:a om han hade varit 1,5 dm längre hehe!). Självklart fick vi fota honom, gulleplutten...


Strandpromenaden var lite för bra. Vi gick och gick och till slut hade vi svårt att hitta taxi. Tiden började krisa, men till slut hittade vi en taxi och kom 10 innan bussen skulle gå. På morgonen frågade vi om det gick att boka biljett till eftermiddagen men det var inte möjligt...och när vi nu kom upp tillbussen så var alla platser slut!!!! NEJ! Klockan var då 16.30 och nästa buss skulle gå kl 20.45. Haha, nästan skrattretande! Så det var bara att köpa läget och sätta sig och vänta. Ganska lång väntan... När vi sedan kom på bussen somnade jag direkt.


Idag vaknade jag till solsken. Underbart då de egentligen hade sagt att det skulle bli dåligt väder. Vi skyndade oss upp och gick ner till stranden. Vinden har dock vänt och när den är västlig är det KALL! Vi provade flera ställen på stranden och i en park eftersom solen lyste, men det var inte lönt. I eftermiddag har vi städat lite och jag har sprungit min första runda...tungt! Halva vägen gick kanon, tillbakavägen i motvind var inte lika kul. Dessutom började det regna. Men jag är i alla fall igång och munnen känns mycket bättre, riktigt härligt! Hoppas bara på lite varmare väder i veckan. Nu har vi även fått reda på att vi kan välja lite när vi vill skriva vårt "csn-prov". Vi har dock ännu inte förstått om vi ska skriva flera (ett för varje nivå) eller om man bara behöver klara ett för att få behålla pengarna. Viktigt att ta reda på. Det är bara vi från Sverige som behöver betala eftersom vi får csn. Alla får oavsett ett intyg/diplom på utbildningen.

Dags att börja plugga lite! Tack Lotta för en underbar lördag! Den betydde mycket för mig...


Abrazo Anna


En småjobbig vecka...

Någon vill straffa oss, så måste det vara, eller det trodde jag imorse. Allt skulle bli så bra när vi hade flyttat och istället blev vi sjuka. Josse har varit förkyld hela veckan och imorse vaknade hon med ögoninflammation. Ikväll känner hon sig dock bättre och vi håller tummarna för att ögoninflammationen inte blir så farlig!

Mitt tandbekymmer började i söndags och har sedan malt på hela veckan. Det hjälpte inte med starka värktabletter och idag när jag pratade med min lärare Ricardo tyckte han att jag skulle gå direkt till tandläkaren. Han erbjöd sig att ringa och fixa om de inte skulle ta emot mig. Det visade sig att det ligger en liten klinik precis nära skolan så jag sprang över på rasten. Haha, tandläkaren såg ut som den spanska kungen och pratade ganska så fort, men jag lyckades göra mig förstådd och jag förstod nästan vad han sa, haha! Det var som jag trodde, inflammation så jag fick medicin och salva. Nu sitter jag här och väntar på att det ska gå över... Dyrt blev det, sammanlagt 80 euro. Hoppas verkligen jag får igen det av försäkringsbolaget. Varför ska man annars betala reseförsäkringar???


Till helgen funderar vi på att åka till Portugal om det inte blir San Pedro. Idag har vi kunnat vara på stranden några timmar men vädret skall bli sämre till helgen. Hoppas vi får en fin vecka nästa vecka eftersom den här har varit halvdan på flera sätt och vis. Jag är positiv! Vi har det väldigt bra i övrigt och jag stormtrivs verkligen i staden. Snart är det dessutom påsk!


Abrazos Anna


Några bilder för er som inte har facebook!



Mai Rose, Ida, jag, Anette och gry i Tarifas hamn efter en lång dag i Marocko!


Jag och Anette på fest hos min tyska kompis Rainer!


Fiesta på baren Poco Loco! Mai Rose, Ida, Viktoria och jag.


Typisk mat för Cádiz! Friterad fisk. Bläckfisk, haj, småfisk och anchovis!

Ibuprofeno cinfa 600mg, mitt hopp!

God morgon Sverige!
Igår mailade pappa mig om datumet för Viktorias bröllop. Åh vad roligt det ska bli! Den dagen kan jag absolut INTE jobba, den saken är klar. Kunde inte läsa texten i artikeln men Viktorias blåa klänning var verkligen fin!


Igår blev det en eftermiddag bestående av fix och trix. Josse och jag handlade mat, gjorde läxan, städade av, tvättade kläder i en maskin som funkar (WWII, underbart!) och besökte apoteket. Nu har man börjat lära sig tiderna för siesta och det känns helt naturligt. Allt är stängt från ca 14-17 eller 18, och har sean öppet tillkl21-22. Vissa apotek har dock öppet hela natten, haha, det lär vi aldrig få se i Sverige....


Jag lyckades i alla fall säga till apotekaren att jag hade ont i tänderna och förmodligen en inflammation runt en visdomstand. För 2 euro, ca 22kr, fick jag 40 tabletter. Skönt att något är riktigt billigt! Tycks vara något liknande Ipren fast starkare. Hoppas de ska hjälpa mot inflammationen så jag slipper penicillin. Smärtan försvinner nästan direkt. Fick även inhandla munskölj. 5 euro, överdrivet mycket! En vodka 70 kostar ca 4 euro...

Innan jag åker hem till Sverige igen ska jag nog kolla upp om de även har dundermedicin mot magen.


Igår kväll gjorde Anette och Gry tacos till oss och Vivian kom också förbi, riktigt gott med mat eftersom jag inte kunde äta så mycket under dagen. Sen tittade vi på Sällskapsresan. En riktigt trevlig kväll!


Värk, regn och saknad!

Vänner är som stjärnor, du ser dem inte alltid, men du vet att de finns där. (Bertrand Russell)


I lördags flyttade jag och Josse. Sprängfulla väskor och ett antal påsar, en full taxi. Vi trivs jättebra i vår nya lägenhet. Nu bor vi 2 minuter från skolan och ca 4 minuter från stranden. Det var mysigt att prova på att bo i gamlastan men vi känner verkligen skillnad nu när vi kommit till en nyare, varmare och framförallt större lägenhet. Nu behöver vi inte hoppa över varandras grejer hela tiden och vi har dessutom lärt oss att använda gasspis.


Vi bor med två norska jäntor, Anette och Gry. Kan nog inte bli bättre även om vi så klart saknar Helga och Ida. Nu på morgonen har vi vinkat av finlandssvenska Ida som har bott här. Känns jättetråkigt att hon åker. Världens gulligaste Ida... Hon är den som har varit här sen vi kom och som vi alltid gått ut med, tittat på spanska filmer och tagit siesta med på stranden. Men vi har sagt att vi snart ska ha en återträff. När man bor tillsammans kommer man varandra så nära så det känns verkligen när någon lämnar. Ska hålla tummarna så att Ida snart får jobb som socionom i Finland, hon var inte så glad över att lämna och komma hem till snö och kyla.  Igår kväll hade vi hejdå-party och gick ut och åt tapas. Det blev en mysig kväll. Ida fick dessutom några spanska tidningar och lite snask som hon kan ha på bussen idag.


Idag regnar det här, känns helt okej då både jag och Josse är lite halvdåliga. Hela helgen hade Josse problem med ett öga. Hon fick in något som inte ville komma ut och hela ögat svullnade. Nu är hon jätteförkyld och har haft ont i halsen i över en vecka. Själv har jag tandvärk, hemsk hemsk tandvärk. Jag hoppas på att kunna gå ner lite i vikt här men mina visdomständer har dock visat att de vill växa. Det började med vänstersidan och i förrgår började jag få, rent ut sagt, ASONT! Höger kind är helt svullen och jag kan inte gapa ordentligt. Vet inte om tanden är på väg åt fel håll och Ipren tycks inte vilja hjälpa. Nu har jag dock fått en norsk dunderpilla av Anette som just är mot visdomstandvärk så jag hoppas att växandet ska stanna upp, annars vet jag inte vad jag ska göra. Men ni behöver inte oroa er för jag ska nog stå ut! Magen mår bättre nu, har dragit ner på fruktransonen, haha.


Och nu till något roligare... Jag var på bio i söndags. Vet inte om Almodovars senaste film har kommit till Sverige, men här hade den premiär i onsdags så vi bestämde oss för att gå och se den på bio. Väldigt spännande att gå på bio i ett annat land, men det mesta är sig likt. Priset är bättre här, endast 5 euro för en student. Filmen Abrazos rotos var riktigt, riktigt bra. De flesta av Almodovars filmer är bra, vi har nog bara lånat någon som varit väldigt, väldigt konstig!


Annars rullar veckorna på med lektioner, middagar och fiesta. Eventuellt ska vi ta oss till solkusten till helgen. Jag är även lite sugen på Portugal nu när man bor så nära men vi får se eftersom det kostar en del. Spanjorerna har börjat förbereda inför påsk med lutherska gubbar i bagerierna och igår kväll när vi gick hem från restaurangen mötte vi ett 40-tal män som övade på att gå och bära Jesus-rummen. Vet inte hur jag ska förklara det för att ni ska förstå. Påsk är stort här och de har parader där de bär som små rum med Maria och Jesus. Många gör detta för att de tror att de ska bli skonade från ondska om de "offrar" sig själva. Men det var kul att se när de övade. Hur de vaggade fram under det enorma rummet...


Tiden går för fort nu...

Hoppas allt är bra med er där hemma!

Abrazos Anna!



Nu har jag en afrikansk stämpel i mitt pass!



Hej på er där hemma. Hörde om melodifestivalen, tror det var bra. Minns inte så mycket va låten... Nu var det ett tag sedan jag skrev här. Det har hänt en hel del, mycket skola och flera roliga aktiviteter. Vi är väldigt nöjda och glada efter en veckan med sol!


I fredags hade vi svensk afton här i vår lägenhet. Jag stekte köttbullar till nio personer, inte illa. Självklart gjorde vi stuvade makaroner, något som också var nytt för de andra. En helkväll med nio tjejer som blev väldigt lyckad! Det var verkligen värt jobbet! Och sen igår kom vi äntligen iväg till Afrika och Marocko! Åh vad jag hade längtat. Det blev en lång dag då vi tog bussen 06.45 och var hemma igen vid kl 23. Paketet vi köpte visade sig vara riktigt bra. Väl framme i Tanger mötte vi en trevlig guide som först körde runt oss i stan och visade olika delar samt kungens boende. Vi blev även överraskade med att få rida dromedar! I turen ingick även ett besök på en mattbazar och en kryddaffär. Därefter blev det lunch. God soppa, kebabspett med chili, couscous och kyckling samt myntathe och honungskaka. Inte illa! Haha, de spanska paren som var med gillade inte couscousen haha! Jag berättade för dem att vi äter mycket sådant i Sverige. Åh, jag har blivit ännu mer förtjust i spanjorerna. Så trevliga!


Många varnade oss för farliga Marocko och att vi skulle bli sålda för kameler och hur farligt det var att resa 6 ljusa tjejer och hur jobbiga försäljarna skulle vara. Åter igen är det bevisat att man inte ska lyssna allt för mycket på allt prat. Våra lärare tycker dessutom inte att Tanger är så speciellt, men jag tycker det var fint och kul att se en muslimsk kultur! Överlag tycker jag allt var väldigt modernt. Det var på något konstigt ställe för kvinnor som vi inte fick komma in, annars inget konstigt. Skönt att ha en guide för det är en ganska ruffig stad men vi såg inga lösa ormar. Väldigt skönt! Ormar och snuskiga toaetter var jag mest rädd för... Visst finns det försäljare som var på hela tiden men jag tyckte de var ganska roliga och även att se hur de spanska paren hanterade dem. Först var de sura mot dem, sen trevliga och sen köpte de typ allt!


Blev dock lite besviken över shoppingen. Hittade inte några hela skor eller jättebilliga grejer. Kanske var jag för naiv och trodde något annat. Använder folket bara tofflor??? Köpte iaf en skinnväska, ett par tofflor och en tunika. Prutningen gick också bra, riktigt roligt! Vi träffade dessutom en svensk muslimsk kvinna i en affär, hon blev väldigt glad av att träffa svenskar. Marockanerna var trevliga överlag, nu är man ju van vid att alla tittar lite extra och visslar. Man kände sig nästan som en filmstjärna, haha!

Det blev en lång dag, vi sov på bussen hem helt utslagna för att sedan kunna svira om när vi kom hem. Äntligen provade vi bargatan i nyare delen av staden. En bit att gå men det var kul att gå till lite större klubbar. Till slut hamnade vi på Barabass och där stannade vi till kl 05.30! Ett bra ställe med blandat folk, dock mest bara spanjorer. En del äldre (runt 35-40 år) var lite jobbiga, föredrar de yngre. De kan stå och titta på oss en hel kväll. Tänk om killarna var så hemma i Sverige... Här är det vanligt att man bor hemma länge pga att det är dyrt och i de flesta familjer tar man inte hem någon från krogen eller flickvän så spanjorerna lever ett helt annat liv. Visst att de flörtar mycket men de känns uppfostrade och blir inte fulla och sviniga. Jag träffade tre killar som visade sig vara poliser...praktiskt haha! En av dem var ganska stor och musklig men tyvärr var det kompisen som pratade mest så det blev ingen flört, haha! De var dock trevliga och vi försökte förstå varandra. De kunde ingen engelska men ville bjuda mig på middag, friterad fisk och visa mig stan. Haha! Vi får väl se...


Idag har jag morgonpromenerat i ett underbart väder, sen väckte jag Josse och vi gick till stranden där vi bara har slappat och läst böcker. Livet är bra härligt! Känns bara tråkigt att Ida åker om en vecka... Nu blir det till att hålla igen på pengarna också efter lördagens tur.


Hasta luego!

Kramar från Anna


Tre prinsessor!



Brun, svart, vit!

Nyheter från Cádiz


Vi är nu inne på vår fjärde vecka, en vecka som faktiskt har börjat med sol! Det är så härligt att vakna till en helt blå himmel! Nu hoppas vi att vädret stabiliserar sig för det har varit galet höstväder här!


Idag gick tjejgänget direkt till stranden och vi hade med oss lunch. Så mysigt! Det var så varmt så det gick att ligga i bikini och Ida och Ida tog ett dopp. Det är dock sprängande kallt i vattnet, men när väl min snuva har släppt ska jag också prova på atlanten. Det har dock visat sig vara svårt att få tag i strandgrejer och solkräm, spanjorerna anser ju att det bara är vår. Vi har dock löst det med att dela på det alla har så att vi inte bränner oss.


Jag är extra glad idag då vi har bestämt att vi åker till Marocko på lördag. 77 euro kommer hela kalaset att kosta, känns som ett rimligt pris. Sen hoppas jag på billig, billig shopping! Är i stort behov utav skor! Hehe!


Norskorna Annette och Gry som vi senare ska bo med, är jättetrevliga. Känns väldigt skönt! Tycker att alla är väldigt roliga här och det känns som att man lär känna varandra väldigt bra! Sen gäller det bara att hålla kontakten och att vi besöker varandra.

Snart dags att gå hem och göra läxan innan vi ska till Bar Cuba! Jag har lite svårt att kolla mailen den här veckan, men ni kan alltid ringa på mitt spanska nummer!

Pusspuss


Helgen

Lördag

Äntligen flamenco!


Grått, mulet, blåsigt och kallt; summering av veckan som gått! Vad är det som händer? På TV visar de snöstormar och stormar i hela Spanien, helt galet! Vi har tittat på vädret varje dag nu (det går bara två gånger om dagen) och till helgen visade de på sol...nu är det lördag, men ingen sol! Igår hade vi planerat att köpa jordgubbar och äta på stranden för att fira helg. Istället satt vi på en bänk och frös och till slut gav vi upp och gick hem och tittade på film. Idag väntar vi troget på solen. Blir en runda till saluhallen och sen lite motion om inte annat. Trist, men vi får hoppas på imorgon söndag istället. Någon gång måste ju det här skitvädret ge sig! Såg att det var 16 grader inatt. Nu kanske ni tror att jag är gnällig men det kändes inte som det. Vet inte om det är vinden eftersom vi är på en liten "ö" eller om det är att man är genomfrusen från det att man har varit inne. Flamencocentret var inte varmt!


Igår kväll var vi på flamenco.  Alla gånger man har varit i Spanien men inte sett någon dans, nu var det dags! Ett stort flamencocenter och med fri entré. Väldigt mysigt och spanskt!

Vi fick höra en mycket duktig sångare med en otrolig röst och en gitarrist. Dessutom var det en kille som dansade, finner inga ord för den benföringen. Kan förstå varför han var smal som en tråd. Lite besviken över att inte få se några flamencoklänningar men det blir nog att vi går dit fler gånger då det är gratis.


Det fanns även en liten bar så vi beställde tinto verano, något som många spanjorer dricker. Översättningen är sommarvin och det är extra poppis på sommaren. Rött vin, is och soda. Väldigt friskt och inte lika sött som sangria! De hade även tapas, vi beställde en liten macka med kött. Haha, när de säger kött börjar man undra, men det var precis vad vi fick! Ett bröd med en skiva fläskfilé kan man säga...haha! Efter flamencon fortsatte vi till en bar i staden, Nahu. Litet och mysigt ställe där man kan dansa lite. De har dock inget dansgolv så igår var det ganska trångt. Nu börjar man vänja sig vid röken, men kläderna luktar inte mumma.... Fick dessutom veta att den snygga surfaren är svensk, men svårt att avgöra trevlighetsgrad när man pratar så kort. Kändes sådär att prata, annat var det med en tysken Steffen!


Det blev inget Marocko i helgen. Det strular med hur vi ska ta oss ner till Tarifa. Bussarna börjar inte gå så tidigt och sista bussen hem går kl 20.55. men vi ska kolla upp om vi kan hitta något billigt hotell och åka ner på fredag kväll så att vi sen kan ta båten över på lördag morgon. Jag hoppas verkligen på billig shopping i Marocko. Det ska tydligen finnas någon bazar eller något. Känner du till den Jennie?

Snart går Melodifestivalen mot sitt slut, kan inte fatta att jag har missat hela kalaset. Fast jag föredrar nog Spanien hehe! Ska bli spännande att höra vilka som går vidare ikväll!

Kramar till er alla!

Anna


Söndag


Igår blev det en lugn och tidig kväll, istället gick vi upp tidigare imorse och morgonpromenerade innan frukost. Riktigt härligt! Himlen var dessutom blå! I lördags blev det inget fint väder, så idag skyndade vi oss hem och packade strandväskan. Vi har haft en underbar dag på stranden, men tyvärr kom det även i eftermiddag slöjmoln som till slut täckte himlen. Vet inte om det är fukt eller vad det är. Hur svårt kan det vara att få en dag utan några moln???? Vädret den här veckan har tydligen varit rekord dåligt, något vi kan bevittna! Vi fortsätter att be till vädergudarna, haha!

Idag har vi lagat de fiskfiléer som vi köpte i saluhallen. Det blev till vår stora besvikelse dock ganska slemmigt. Hmm..pappa, har du något tips? Annars tycker jag vi är ganska duktiga i köket och hittar på nya saker. Igår blev det kycklingfilé med mozzarella och sallad. Riktigt gott! Det vi har misslyckats med var nog vitlökssoppan vi gjorde förrförra veckan. Uuu jag har fortfarande problem med buljongsoppa men jag gör mitt bästa.

Dags att slappa!


Kramar från Anna


P.S. Det finns faktiskt en del trevliga (och snygga) tyskar, ny upptäckt! Haha! :p D.S


I en härlig park i Cádiz!


Lite ångest....

Imorse vaknade jag vid kl 05 och började tänka på kommande höst. Tiden går så fort och snart är det dags att bestämma sig, men hur ska jag veta vad som är bäst? Hur ska jag veta att jag väljer rätt? Hur ska jag veta att jag når min dröm? Jag har själv arbetat som studentambassadör och brukar säga "det går alltid att ångra sig" men just nu känns det itne så för mig. Inte när jag är på slutet av utbildningstiden.... Jag måste ta beslut och jag måste välja rätt, så är det bara. Båstad och Skåne lockar, samtidigt som jobbet i Jönköping håller mig kvar! Samtidigt så måste jag ju lämna dem någongång... Aaaaa dessa tankar gör mig knäpp. Vill välja rätt och ha roligt för det tror jag är viktig för att man ska må bra och vara lycklig! En sak är jag i alla fall säker på. Tänker aldrig överge spanskan efter den här resan. Det är ett evigt löfte! Och radiostjärna ska jag bli! haha lite kul, här nere skojar de om att jag är "känd" för att jag jobbar med radio....samtidigt är mycket här ganska outvecklat här så det är inte så konstigt!

Filmkväll!

Igår hade vi spansk filmkväll hemma hos Ida! Först köpte vi lite gotta, härligt stora jordgubbar, mumms! Sedan tittade vi på Almodovars Volver! Ännu en bra film av Almodovar. Ska försöka se så många jag hinner med. Bra träning och lättare att förstå än allt dubbat som går på TV. En riktigt mysig kväll!

Sevilla är vackert!



VILL HA!


Måndag och ösregn!

Haha, igår var vädret helt galet! Regnet öste ner hela dagen och vi glömde paraply hemma...haha! Trots det så sprang vi ner till tågstationen och åkte till shoppingcentrumet Bahia Sur! Härligt med lite shopping, men tyvärr är det fortfarande lite dyrt. Fick i alla fall köpt en långkofta och en skjorta...OCH leopardmönstrad bikini!

Igår lånande jag böcker och filmer från skolan, så ikväll ska vi ha filmkväll hemma hos Ida och träna lite extra. Imorgon är det åter dags för en guidad tur i stan med vår lärare Ricardo, ska bli spännande!

Dags att lägga upp kort från Sevilla på facebook. Ta hand om er!

Kramar!

Söndag 1 mars


Söndag igen, tiden går snabbt nu, nästan för snabbt! Utöver att man lever lite spartanskt, så trivs jag verkligen! Spanien är ett underbart land! Kanske inte lika underbart när solen inte skiner men det finns så mycket att göra. I fredags mådde jag sådär, huvudvärk och riktigt förkyld. Efter skolan sov vi siesta, eller jag gjorde det, Josse läste min bok och var helt fastklistrad ;) Sen städade vi av lägenheten och hade filmkväll. Lovestory, en riktig snyftare! Jag snyftade nog högst, haha!


Igår trotsade vi regnet och tog tåget till Sevilla. Jag har alltid drömt om att se det omtalade Sevilla, flamencons hemstad och nu blev det av! Två timmar tog resan genom ett ljusgrönt landskap med skaldjursodlingar, apelsinträd och olivträd. Har ännu inte sett några mandelträd som blommar, konstigt...


 Staden visade sig vara mycket större än vad jag trodde. Plaza España var enormt stort och bredvid promenerade vi i en stor park med massor av palmer. Därefter gick vi längs floden förbi ett speciellt torn och sedan till tjurfäktningsarenan. Vi hade lite tur och smet in med en grupp spanska pensionärer och på så vis fick vi även se insidan av arenan. Tjurfäktning är väldigt populärt i Spanien, men det är dyrt. Från några hundra kronor och uppåt...


Lunchen intogs på ett lite spanskt ställe. Här i Spanien räknas lunchen som största mål och man äter det på efter middagen. För 9,9 euro (vi lyxade till det och eftersom vi skulle stå oss till kvällen) fick jag gazpacho (tomatsoppa) och sedan tortilla av potatis. Smakade finemang, inte alls som våra svenska potatisbullar! Till efterrätt fick vi någon choklad soppa/sås. Vet inte vad de kallade det men gott var det! Ida provade ris med mjölk, liknande risgrynsgröt! Vi gillar att prova de spanska delikatesserna! Kan även berätta att jag provade miniräkor i torsdags. Vår lärare Ricardo köpte en liten strut i ett stånd med räkor små som lillfingernaglar. Man äter de utan att skala och jag kan säga att det var riktigt gott! Smakade hav! Vi har mycket som vi ska smaka från havet innan vi far härifrån...


Efter middagen gick vi till den berömda katedralen där man kunde gå upp i ett av tornen. Därifrån såg vi hela staden, fantastiskt fint! Tyvärr missade vi Alcazar (berömd arabisk trädgård) som stängde tidigare på grund av att det var helgdag igår (Andalucias dag). Synd, men vi fick se mycket annat spännande. Smågatorna var mysiga och affärerna ska vi inte tala om. Bara VÄLDIGT surt att de var stängda! Så många butiken med flamencoklänningar och liknande...


På tåget hem var jag rejält trött! 28 500 steg, en blåsa på tån och halvförkyld, men vi hade en underbar dag och vi slapp regn.  När vi kom till Cádiz var det full fart och fest! Nu är det sista helgen med el carneval! Massor av utklädda människor och småkörer som sjöng och spexade. Jag tycker det är så häftigt med killar som vågar klä ut sig till bebisar, grisar och allt var det är. Många tjejer försöker mer se lite porriga ut men även många av tjejerna vågar konstiga saker! Tänk om det kunde vara så i Sverige, att folk var lite mer lekfulla!


Kvällen avslutades med en dubbad engelsk film på TV. Kan ju berätta för er som inte vet, det mesta är dubbat här men bra för oss som behöver träna! Efter det somnade jag direkt... Det har säkert varit trumslagare och festande folk under vår balkong i natt, men jag sov stenhårt! Idag känner jag mig mycket piggare så det är skönt! Dags att tvätta, plugga och motionera innan carnevalen avslutas ikväll med ett nytt fyrverkeri! Men...en av våra lärare berättade i fredags att det blir någon liten ny carneval nästa helg, så vi behöver inte vara oroliga haha! Spanjorerna är ett härligt folk!


Imorgon ska vi få en ny lärare. De byter så att man har olika och så är det tydligen få studenter för tillfället. Max åkte hem till Tyskland igår, trist, men nu har Happy kommit från Filipinerna! Vi ska ha en matkväll i veckan där vi lagar lite mat från varje land. Svenskt, finskt, norskt, filippinskt och vad vet jag... sen hoppas jag på Marocko nästa helg! Kanske även lite shopping i Bahia Sur (ett shoppingcenter söder om Cádiz). Kanske kan hitta något på rean, förövrigt ska vi hålla i pengarna. Det går en del när man gör utflykter. Kronan får gärna bli starkare för allt är ganska dyrt just nu och så vill vi inte ha det, haha!


Hörde om bränderna hemma i Tälje, galet...

Kramar från Anna


RSS 2.0