Anna med sju ord!

Jag skickade ut ett sms där mina vänner skulle beskriva mig med ett ord. Jag har inte hört vad de andra fick för resultat, men här är iaf orden som skall beskriva mig:

Intelligent
Ball
Härlig (personlighet) obs! Två ord ;P
Varm
Bäst
Söt
Pratkvarn

Det är jag det!


Allt flyter

En härlig svensk film med män i olika badkläder och med ett stort mod! En annorlunda, skojig film! Filmen sågs i Södertälje med Jen och Sarah, en riktig guldkväll! :)


God fortsättning!

En veckas lov har passerat. Jag har hunnit med en hel del så det känns nästan som två veckor, härligt härligt! Saken är den att bara för att man har lov innebär inte det att man kan slappna av helt och hållet med på en gång, nej det tar lite tid, men nu känner jag mig avslappnad. Det har blivit många promenader i härligt solsken, en förkylning är avklarad, en dag på Djurgården med Ronge, mellandagsrea och besök hos Emma i Älvsjö. Idag väntar tandläkare, optiker och sedan bio med godingarna :)


Ronge och jag på promenad i Stockholm. NKs julfönster.

Emma och jag, något dimmiga på julafton ;)


Djurgården lille-julafton. Kameran har fångat radion...


Julafton, promenad med stavarna ;) Extra kul att ploja lite när man aldrig har stått i en skidbacke!


God fortsättning!

Jullov

..och vad gör man då? Jo läser underbara böcker! Mitt senaste tips är Grevgatan 22 av Jenny Leeb om du gillar Chicklitt-böcker. Det går inte att släppa den och jag kan utlova ett bra slut ;)

Nu ska det städas, sen blir det promenad på Djurgården med Ronge. Länge sedan vi fick se sol, nu är det tredje dagen i rad som den lyser :) Hoppas även få se en glimt av NKs julfönster! Sen ska det firas skånsk lille-julafton!

Det är över nu!

Hela hösten har varit en kamp med metod, uppsats, jobb, träning, promenader och allt det man gör när man lever ett studentliv. Men det har varit en väldigt rolig och lärorik kamp! Och nu, nu, är det jullov! Det är svårt att förstå att det mesta av hösten är över nu och den sista veckans uppsatsbekymmer är också lösta. I januari ska vi ha opponering och nu hinner uppsatsen vila lite innan den skall läsas igen en sista gång. Jag är verkligen helnöjd! Jag hoppas även de andra kommer att vara det :)

Sen till den tråkiga biten...att många reser iväg långt långt för att plugga utomlands under vårterminen. Det har varit flera adjö-tillfällen under senaste veckan, senast igår med mys-frukost på Johans med Fredrik och sen fredagsmys för att njuta bland annat av Linnéa (Malin och Josse, inte att förglömma. Men vi har ju januari :D). I morse när jag vaknade kändes det verkligen tungt...du vet när halsen blir tjock och det gör ont lite här och där. Jag låg och tänkte på alla äventyr vi har varit med om i höst. Fester och de bilder som sedan finns som minnen...Det är tufft och jag längtar till maj/juni när vi ses igen, samtidigt som jag hoppas att vi alla kommer få en spännande vår. Men det gör ont, på riktigt....






Vänner för alltid! Lady-MKV..det är blåbärens löfte :)

Lusselelle

Igår var det en lång dag! Lucia-firande, uppsatsskrivande, jobb på teatern och sen afterwork med jobbet. Vi blev bjudna hem till Henrik på glögg och fick se hans fina lägenhet. Sen gick vi ner till Twin och åt en god middag. SJUKT länge sedan jag åt hamburgare och pommes!!! Det var både gott och trevligt! Kvällen fortsatte på Sliver för de som orkade. Men oj vad jag tycker om mina arbetskamrater, vilket gäng :)

Idag har jag mest slöat. Orkar inte ta tagi något! Gick iaf upp och kollade på lucia i morse, sen sov jag några timmar till ;)
Träning och solning, och nu väntar dagens stora kraftansträngning, att göra i ordning sig inför kvällen. Jag räknar alltid med ca 2 timmar för att itne behöva stressa :) Ikväll är det dessutom sista kvällen med gänget...det känns hemskt och väldigt konstigt.... Sista festen är sedan på måndag, men det känns inte som att den blir lika personlig. Rolig och glittrig, men på ett annat sätt!

Första året på länge som det är minusgrader och snö på lucia, i alla fall i Jönköping :P

Luciatåg tre dagar i följd....

Ssssåååå då räknar jag kvällen som avklarad! Idag har det varit uppsats till 100% och jag har letat upp några slutliga saker nu ikväll så vi kan bli klara i morgon. Hann även med ett träningspass i morse och jag hade turen att få se ett litet Luciatåg på Friskis :) Älskar Lucia! I morgon ska vi börja dagen med att titta på Luciatåget på en gymnasieskola här i stan. Ska bli mysigt! Hade dock själv gärna varit med...jag vet, jag har svårt att inse att jag börjar bli stor!

I morgon väntar också jobb på teatern, för att sedan ha lite afterwork med jobbet. Ska bli väldigt trevligt :D

Nattinatt!

Saknar du....

...en ordentlig samling av jullåtar? Lugn, det finns en lösning utöver youtube, den heter Sveriges Radio! Surfa in på
SR Bjällerklang eller SR Klassisk jul. Där spelas det en salig blandning av jullåtar :)


Vågar du, så vågar jag!

Idag ska jag slå ett slag för att du ska våga mer! Jag tror man kan tjäna otroligt mycket på att vara lite mer modig, se det som en utmaning!

Jag har varit förvånandsvärt modig den här hösten med allt och då menar jag verkligen allt! Gör ett försök du också, kanske blir livet lite roligare eller lite mer livligt...oavsett så är det du gör idag, historia i morgon! ;D

Nobel och kungligheter som paus från uppsatsen

91 sidor, hur många trecken innehåller 91 sidor?
Nu har vi suttit med uppsatsen varje dag och allt börjar ta form. I morgon kommer vi nog bli klara med det mesta, sen väntar småkorrigeringar på fredag. Det blev en JÄTTESTOR uppsats och jag är riktigt stolt över den! Ner den går i tryck och skickas ut kommer den vara glänsande! :) Kunde inte drömma om att jag skulle bli så förtjust i vår c-uppsats. Åter igen har jag lärt mig att man inte ska yssna på andras klagan, vi har ju än så länge fixat det här finemang-fint!

Ska pausa från arbetet ikväll genom att titta på Nobel och allat annat bra som visas på onsdagkvällar, sen väntar åter en tidig morgon på Friskis!

Det har verkligen varit (och det är väl fortfarande) krig i mitt huvud, mycket på grund av uppsatsen och allt annat man ska hinna med, men idag har jag i alla fall kommit till insikt med min plan för framtiden. Jag har kanske en helt ny, bättre lösning på mitt stora bekymmer. Jag tror det kommer att lösa sig finfint! :)

Snart kommer sista dagen med vissa vänner innan alla far utomlands, det kommer att kännas tungt! Väldigt tungt! Och sen, ett Jönköping utan många vänner...ännu tyngre! Men vissa kommer jag aldrig att släppa taget om, ni vet vilka ni är <3


Funderingar kring 2000-talets relationer

Vad betyder begreppet relation för dig? Vad innefattar egentligen en relation? Familj, vänner, par..alla har en relation. Sen finns det nyare relationer via till exempel internet, msn, sms...men vad är man med en person som man bara träffat (skrivit till) på internet eller som man bara har skickat sms till? Vän, bekant, kär, ingenting? Ni måste hålla med om att det här är klurigt!

Gränsen för otrohet ska jag inte diskutera, men mina erfarenheter från det jag och mina vänner varit med om, eller vad vi själva har gjort, känns också lite underliga. En del träffas i smyg, andra träffar flera eller uppför sig som "plåster". Anledningen till att det är så är väl att det är svårt att ta tag i sina relationer. Om de är dåliga, bra eller om man fegar inför en ny eventuell relation. Ni ser själva vilken röra det kan bli! En vän kommer till, och en annan försvinner. Vissa vill plötsligt ha "bättre" vänner och fryser långsamt ner relationen, andra vill umgås hela tiden.
Vi kanske borde tänka mer på hur vi vårdar våra relationer...


Jag har en dröm

I have a dream, a song to sing
To
help mecope with anything
If you see the wonder of a
fairy tale
You can take the
future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is
right for me
I'll cross the stream - I have a dream


I have a dream, a fantasy
To
help me through reality
And my destination makes it worth the while
Pushing through the
darkness still another mile
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is
right for me
I'll cross the stream - I have a dream
I'll cross the stream - I have a dream


I have a dream, a song to sing
To help me cope with anything
If you see the wonder of a
fairy tale
You can take the future even if you fail
I believe in angels
Something good in everything I see
I believe in angels
When I know the time is right for me
I'll cross the stream - I have a dream
I'll cross the stream - I have a dream


En riktig stjärna



Britney Spears. Det är ca tio år sedan hon blev stor nu och jag kan bara säga en sak efter att ha tittat på dokumentären om henne, jag gillar henne mer än någonsin! Vilken tjej, vilken girlpower. Visst har hon gjort dumma grejer men så blev hon också megastor, väldigt ung. Varför bryr man sig inte mer om det hon producerar än om hennes privatliv?
Hon är snygg, gör bra musik och videos. Tomten, jag önskar mig verkligen hennes skiva :)

Fredagkväll

Eftermiddagen ägnade jag och Cissi till att dra i tyngder på Friskis. Jag mår alltid så bra när jag har varit där. Då har jag gjort vad jag kunnat för att nå mitt mål för dagen i alla fall ;)
Sen kröp jag upp i soffan för att avnjuta Idol , men drabbades återigen av mitt lilla "TV-problem". När jag är själv och ska titta, lutar jag mig tillbaka och sen är det kört! Som tur va messade anna vid 21.45 så att jag vaknade då och fick istället titta på utröstningen... Ikväll får det med andra ord bli en tidig kväll!

Här kommer ett riktigt juligt kort på mig och Barber på Karlssons, hämtat från Cajs hemsida. Riktigt fint med en vit julgran! Om en och en halv vecka besöker Barber Jönköping igen för sista gången. Sen kommer det dröja tills vi ses igen. Sommaren 2009 om jag har tur! Ångest....men vi ska båda på äventyr så det ska nog gå bra :) Det är bara att vara tapper!



God Jul

Det händer grejer hela tiden...

Nu börjar jag äntligen lära mig hur man är SUPER EFFEKTIV! Den här veckan har varit intensiv med uppsatsskrivande, frustration, jobb, julklappsletande och massor av motion. Uppsasten börjar kännas rent fysiskt nu, stela muskler och trötta ögon, därför försöker jag hålla igång med morgonpromenader och kvällsträning på Friskis.

Idag ska jag sitta hemma och läsa igenom vår guldklimp och skapa mig en överblick så att vi sedan kan börja med den sista delen på måndag. Vi ska också äntligen på handledarmöte... Nervöst! Sen väntar en lugn och skön helg med MYCKET sömn och lite party ;)


Äntligen någon som hör vår röst!

En glädjande nyhet om ett negativt ämne. Hela hösten har det rapporterats om tjejer som blir påhoppade på Väster på lördagkvällarna, nu ska äntligen programmet Efterlyst ta tag i det! I morgon ska det vara med och de söker alla tips de kan få!

Advent och en galet rolig helg med Sveriges Radio!

Advent och december månad, jag har svårt att förstå att tiden går så fort men nu när den är här ,har jag i alla fall pyntat för den. Igår var jag dessutom på julskyltning (en speciell dag, en stor fördel med Jönköping...), jag åt en lussebulle och en pepparkaka, och lyssnade till stämningsfull musik på adventskonsert i Sofia kyrkan.



I år har jag guldtema!



Mitt adventsfönster.

Den största händelsen den här veckan var dock den stora SR festen på Cinderella i Stockholm. Helt underbart roligt. Festprissarna i Jönköping hade ordnat en underbart rolig resa upp till huvudstaden, sen väntade förfest, middag, artister, kareoke, dans och efterfest i vår korridor...nya kontakter och vänner! Efter två timmars sömn tog jag och Jenny oss till frukosten för att sedan fortsätta i båtens spa. Där badade vi i varma pooler och en "is-pool" med 5 grader varmt vatten.Verkligen skönt för min trötta kropp! Sen blev det galopp till bussen... Den här resan och festen kommer jag kunna leva på länge :)



Jag och Jenny.



Johan, Gerd, Peter, Jenny, Monika och jag hamnade på samma sittning.
Jag har fantastiska arbetskamrater!

Idag har vi arbetat med uppsatsens analys. Börjar bli segt nu, men det är inte tråkigt! Jag har även hunnit med en morgonpromenad och ett Friskispass. Hittade dessutom denna lilla dikt på kylen...författarinnan är Linnéa och jag blev väldigt glad när jag läste den, hehe! Den måste ha kommit till i onsdags...jag förstår bara inte hur du lyckades! Stort tack! Hoppas ni kan läsa det mesta!

Den börjar med "En puss om dagen e bra för magen...



...och slutar med "störst av allt är kärleken. Puss o kram sötnos!


RSS 2.0