Fnitter!

Dagens ord är verkligen fnitter! Tror inte jag har fnissat så mycket på länge...och det lär itne gå över förrän jag har sovit några fler timmar. Först ska jag, Barber och Cissi festa loss på Caj ikväll! Ännu mera fnitter...


Lill-lördag

Onsdag, fy vad dagarna går fort! I morgon ska vi börja med analysen för uppsatsen, helt otroligt! Om vi bara kunde få tag på vår handledare...Vill ju gärna veta om resultatuppställningen är bra.

Jag ska snart iväg och jobba två pass på teatern, sen väntar förfest hemma hos mig och många danssteg på kåren :D Ska bi fint! Det har dessutom hänt något STORT idag! Kom äntligen i mina speciella jeans, ett delmål! Nu ska jag kämpa på!

Ha d!

Nu är jag trött på riktigt...

...och därför har jag beslutat mig för att lägga mig riktigt tidigt ikväll. Kanske redan kl 21!

Dagen har bestått utav vägning, uppsatsskrivande, hem byta kläder och packa väskan, jobb på teater, träning och nu sitter jag åter igen hemma i min soffa. Det är verkligen mycket nu med jobb, skola och fester. Jag klagar inte, har massor av skoj för mig, hinner dock inte höra av mig så mycket till alla kära vänner. Uppsatsen tar tid även fast den går bra. Vi har bara ett problem och det är att vår handledare befinner sig på andra sidan jordklotet...

På söndag flyttar min härliga vän Barber, det känns i hjärtat! Vi ska festa en sista gång på torsdag och sen luncha på fredag. Hade turen att träffa henne på Friskis idag också...40 min på crossen försvann i ett naffs tack vare att hon kom och pratade :) Barber är fantastisk att prata med om precis ALLT! För att inte tala om alla fina minnen från våra utgångar... ;) Som sagt, jag kommer verkligen att sakna dig vännen!
 


Måndagkväll hemma i en kylig lägenhet...

Måndagkväll, jag sitter hemma i soffan med dunsockar, filt, tända ljus och en öppen ugnslucka och försöker få lite värme i själen. Det är tur att jag inte behöver betala ström för nu blir det mycket "eldande" i ugnen eftersom fönstrena inte är täta. Jag tycker verkligen INTE om kyla. Morgonpromenade gav kalla ben, dags att ta fram understället,och resten av dagen har jag tillbringat hemma hos Sara i en lägenhet utan så mycket värme. Stackarna har en sjuk hyresvärd som snålar med oljan... Idag har vi i alla fall börjat med resultatet och gjort en tredje del kan man säga. Känns skönt att beta av lite för det tar tid att gå igenom alla intervjuer och man blir bra snurrig på alla dokument och vem som har sagt och tyckt olika saker.

Ikväll ska jag försöka ta tag i lite julpyntning, tvätt och stryk, sen väntar en tuff vecka. Uppsats varje dag, tre jobbpass på teatern, ett på radion och två utgångar innan lördag...Jihu! Måste försöka hinna träna lite också så att jag kan sova på nätterna. Sen väntar personalfest på lördag. Bussen till Stockholm går kl 11.15 på lördag, jippi!


Puss
Anna


Hehe jag är inte så dum trots allt...

Kolla! Jag har lyckats fixa lite med stilmallen. Ska testa lite olika saker så bloggen kommer nog förändras lite hela tiden!

Lugn helg i Jönköping

Det är söndag och jag har haft en underbar helg! Shopping i Göteborg i fredags, träning, fix & trix inför advent och mysmiddag och utgång på Sliver! Kan man ha det bättre? Dessutom ser jag verkligen fram emot veckan!

Som ni ser har jag förändrat bloggen lite. Inte det bästa men har inte så mycket tid för att lära mig göra något eget just nu. Rosa är dock min färg ;) Här är en av mina favoritbloggar, så fint kort!  http://charlotteperrelli.blogg.se/

Rastlös och frusen

Dagen började bra, morgonpromenad med Linnéa 07.30, lite halt men vi tog det försiktigt till skillnad mot en cyklist som vi träffade på, som förmodligen hade brutit något efter ett hårt fall. Man får se upp nu när det börjar bli kyligare!

Sen har vi tuggat på med uppsatsen, ser ut som vi har en frivillig akademiker som vill läsa och kommentera vår bakgrund, jippi! Vore guld värt. För hur vet man att handledaren inte är för snäll i sin tillfälliga bedömning?
I morgon bär det dessutom av till Göteborg igen för att träffa och intervjua vår sista programledare. Vi hoppas på mättnad efter morgondagen :) Jag ska även försöka använda timmarna i stan till att lära mig att hitta lite mer i city, titta på julklappar och eventuellt en klänning till MKV-middagen och syrrans 30-års fest i januari!

Sen hoppas jag megamycket på utgång och fest med Barber på lördag eftersom det är hennes sista vecka i stan, por favor por favor!  ;) Eftersom att det är lördag ska jag även försöka hinna med torget, göra adventsfint, träna och kanske simma. Bör även börja tänka på min packning inför nästa helgs stora fest i huvudstaden ;D

För övrigt känner jag mig jätterastlös när jag inte gör något med uppsatsen eller jobbar (och ångest för att träningen uteblev ikväll). Och när jag väl gör något och har fullt upp, vill jag bara slappa. Snacka om skitso!!! Måste försöka trötta ut mig mer, sover för illa på nätterna, konstiga drömmar och fönstret kan jag inte öppna på grund av min goe granne som röker hela tiden..suck! Kylan tycker jag också är jobbig, men tror jag ska satsa på heta soppor i helgen som värmer min frusna kropp :)


Livet är trots allt väldigt härligt!


Så här såg det ut för någon vecka sedan på väg till Götet. Ulricehamn nästa?! Minns bara att det låg i en grop..hehe



Härligt pigga!

Det fina svenska språket försvinner liksom...

För sju år sedan, eller vad det nu kan vara, när Lunarstorm var stort och ledig tid ägnades till att skriva gästboksinlägg, mail och dagbok minns jag så väl att jag reagerade på att jag började slarva med språket. Vem hade tidigare tänkt på att stava också -> oxå? Efter ICQ kom pejl och språket börjades även användas i chatten.

I snart tre dagar har jag ägnat  mina vakna timmar till att skriva ner de intervjuer vi har gjort till uppsatsen och jag förvånas över hur många gånger respondenterna säger liksom, asså och sen så, naturligtvis och jag vet inte allt. När jag sitter i någon timme i sträck, blir det extra tydligt, speciellt ordet liksom! Även jag, Josse och Sara säger liksom när vi ställer frågorna...men låter det inte lite konstigt?! Ingen har väl någon poäng med att säga liksom, det bara kommer, precis som eeeeeeeeeee..eemmm.

Något att fundera över...

När skönhetssömn blir till trötthetssömn!

I morse ringde klockan 06.00, nästa gång jag tittar är hon 08.20 PANIK! Fick kasta mig upp och springa iväg till vägningen, 30 minuter försent. Det INTE bra att börja en dag så. Men det är ett tydligt bevis på att 11 timmars sömn är för mycket, min kropp saknar att träna och då går den i dvala iställt. Det ska jag ändra på för nu är det att köra järnet som gäller! Friskis ikväll! Nu ska det transkriberas, juhu!

Uppdatering!

Haha det har hänt igen! Tvättmaskinen är inte riktigt klok! Idag var tvätten genomblöt när jag tog ut den...OTROLIGT! Och då var det den andra maskinen...Jaja, för övrigt så har jag ägnat dagen att skriva av en intervju. Jag kunde aldrig tro att det skulle vara så jobbigt haha! De blir ju ca 10 sidor långa vardera!!! Det är iaf en härlig röst (respndenten) och det är intressant att lyssna på, men det ger ryggvärk till max. NU har jag BARA två kvar, lär ta två dygn.. :S

Oj, klockan är över 15, dags att springa ner till Cissi och ta en fika. Sen bär det av till frissan så jag sen kan sätta mig igen med transkriberingen...

Transkribering, transfetter och transvestier!

Hej på er!

God morgon världen!

Ny vecka och jag försöker tagga mig själv till max! Morgonpromenaden och morgondrinken är avklarad :)
Idag är det jobb hemmifrån som gäller. Den här veckan ska jag helst ha transkriberat tre intervjuer. Kan låta enkelt, men jag lovar att det tar tid. Är inte klar med min första ännu...Som tur va är jag listig och har planerat väl. Ska ta minipauser med tex tvätta, fika med Cissi och gå till frissan :) Ska bli härligt att få håret fixat...får vi se om jag kommer hem som ett ljushuvud eller kanske brunett... ;P


Lite skraj!

På tisdag är det tre veckor sedan jag var på ViktVäktarna, jag blir skraj bara av tanken! Vi har varit iväg och gjort intervjuer i två veckor och då har det inte funnits möjlighet, vaken till vägning eller bra motion. Huhu, men jag ska köra hårt efter tisdag oavsett resultatet! Det får nog bli en rask promenad idag, sen ska jag köra igång på Friskis på onsdag :)

Skönt med en lugn helg, precis vad jag behövde!

Söndag, måndag eller fredag?

Jag har helt tappat känslan för vilken veckodag det är idag. Tur nog har jag min kalender som visar mig vägen.
Nu är det dags att jobba och sen väntar fest på skolan där vi ska fira MKV 30 år! Det får nog bli den rosa kjolen...sen vill jag ha helg och ledig tid hemma!!!

En sak till...

Under Stockholmsvistelsen intervjuade vi bland annat Madeleine Kihlman på MixMegapol och vi hamnade i hennes blogg..
http://www.mixmegapol.se/program/madeleine-kihlman/blogg


Åh, jag har så många fina minnen. Känns som jag har sovit och allt har varit drömmar. Du vet, när man blir så överlycklig så att man bara ler och säger  fel och löjliga saker. Typ tackar 1000 gånger..hahaha! Löjlig och härlig man är ibland!

Det finns inte ord

Det finns inte ord för att beskriva min senaste vecka... Att få komma hem och träffa alla, gå på en underbar hälsomässa, festa, promenera och bara få byta miljö! SÅ SKÖNT!

Sen började veckan med att jag mötte upp Josefine och Sara som åkte upp till Stockholm så att vi kunde fortsätta med uppsatsen och alla intervjuer som behövdes göras. Nu efter fyra dagar när jag åter sitter i Jönköping, har vi gjort 9 intervjuer, helt otroligt! Vi har varit på SVT, SR, MixMegapol och TV4. Vi har träffat rekryterare och programledare, både kända och mindre kända. Vissa har överraskat oss, andra inte. Människorna har varit trevliga på flera vis och byggnaderna har talat till oss. De har viskat om vår framtid och den vision vi skall ha för att nå vårt mål!
Samtidigt är jag självklart väldigt trött i både huvud och kropp och kroppen skriker efter träning och regelbunden (tråkig mat) som jag trots allt mår bra av. Nu är det bara att ladda om och visa resultatet vi har fått fram!

Måste säga at de här dagarna också har fått tillbaka min kärlek till storstäder. Små städer är mysiga men stora städer har allt! Affärer, restauranger, roliga jobb ;) och puls! För att inte tala om snygga killar...

Jag ska nå mitt mål - hur svårt kan det vara?

Dagarna rullar för fort!

Oj, nu är det en intensiv period! I fredags var det stress från morgon till kväll med träning, uppsats och hinna till bussen.
Igår var jag, mamma och syster på Hälsomässan i Älvsjö. Otroligt roligt och intressant. Jag shoppade nyttosaker, träningsbyxor och en jacka :) Verkligen värt att besöka! Såg dock inte Anna Skipper...

Sen stressade jag hem och byte om inför kvällens firning av vår ängel. Natten slutade vid kl 03, då var jag megatrött! En väldigt mysig och rolig kväll i bästa vänners lag :)

Vackra som få...



Lite ögongodis i form av Anna & Anna
Bästa vänner

Strax efter spöktimman...

Den här veckan har det varit något läskigt med kvällarna och klockslaget 01.00.
Hur jag än har försökt att fixa allt som skall fixas, och sedan komma i säng så fort som möjligt, så hinner klockan ändå bli 01.00!!! Ikväll dök dessutom "tant varningen" upp igen, jag somnar som en sen framför TVn. De senase veckorna har jag tittat allt mindre på TV, och när jag väl har sett en film, slutar de med att jag ser första kvarten sen vaknar jag till eftertexten. Sånt kan göra mig knäpp...

Idag hade de julpyntat hela lilla ICAbutiken, så mysigt :) Tiden går fort. Jag vill att tiden ska gå fort så at jag får uppleva allt jag drömmer om väldigt snart, samtidigt älskar jag nuet. Den enda som stör mig nu är att min T-knapp på datorn har låst sig, så antingen blir det inget t, eller så får jag fram flera..ttt... :S

Natti, natt!

Dags för paus...

Onsdagkvällar är riktiga TV-kvällar. Bonde söker fru, Misses lista och Världens härligaste män. Jag får ingenting gjort! :)

Jag undrar om de finns personer som man bara vill titta på, inget annat... Vad tror du?

C-uppsats och Göteborg!

Idag har Josse, Sara och jag varit ute på äventyr. Resan startade tidigt med att vi tog bussen till Göteborg för att inleda intervjuerna för vår uppsats. Jag tyckte det var lite extra spännande att få komma till Göteborg igen. Det var hemskt många år sedan jag var där och minnet sviker hur fin staden är med alla hus och gator. Spårvagns-systemet går dock att kritisera, vilken röra! Tyvärr hade vi lite otur med vädret, fruktansvärt kallt och dimmigt men dagen rullade på väldigt fort.

Två intervjuer med programledare blev gjorda och vi var nöjda, glada och trötta när vi satte oss på bussen tillbaka till lilla Jönköping. Jag saknar verkligen storstadspulsen samtidigt som det är lugnt och skönt i den här stan, knepigt!

Inför intervjuerna var jag barnsligt exalterad, förväntansfull och nervös. När vi väl var igång kändes det dock bra, kändisar är inte mer än människor. Resultatet blev bra och vi fick dessutom många tips och goda råd på hur vi ska ta oss fram i framtiden. Det förvånar mig lite att de är intresserade av oss och vad vi vill...Den här dagen ska jag tänka på nästa gång allt känns hopplöst.



Gänget för ett år sedan...


Programledare är ett trevligt folk ;) Och pappa! Du hade fel hypotes vad det gäller huvudpersonen ;P

Mot nya mål, det är ju måndag!

Hur många börjar inte sitt nyttiga, nya liv idag? "Måndagstänket" känner ni säkert igen, när helgen har varit syndig och det är dags att skärpa sig igen.

Snart är det jul så nu ska jag verkligen börja skärpa mig. Allt går om man vill och om man är tillräckligt envis. Kommer att missa de två närmsta invägningarna, därför måste jag skärpa till mig. det är väldigt lätt att annars ta "semester" från nyttotänket...

Dags för examensarbete och förbereda inför morgondagens intervjuer.
Hej på er och njut av måndagen!

Söndagkväll med Patrik Isaksson

Jag lyssnade mycket på Patrik när jag gick på gymnasiet. Mysig musik och fin text! Den berör...


Ruta 1

Var tog du vägen?
Var tog jag vägen själv?
Vi lova ju att alltid älska
När vände vinden?
När föddes tomma ord?
När hade vi förlorat allting

Utan ett ord,
Utan en längtan

Tror jag att vi
Kunde inte se
Kunde inte ta oss
Tillbaks till ruta ett
Tiderna förändras
Så står man plötsligt här
Och letar efter nån som man kan hålla kär
Tillbaks på ruta ett

Vi dela allting,
Vi levde av varann
Alla stora ord som band oss samman
Men vad sa ditt hjärta?
Vad sa din inre röst?
Va det fel att slå sig fri och vända?

Utan ett ord,
Utan en längtan

Tror jag att vi
Kunde inte se
Kunde inte ta oss
Tillbaks till ruta ett
Tiderna förändras
Så står man plötsligt här
Och letar efter nån som man kan hålla kär
Tillbaks på ruta ett

Kunde inte se
Kunde inte ta oss
Tillbaks till ruta ett
Tiderna förändras
Så står man plötsligt här
Och letar efter nån som man kan hålla kär

Utan ett ord
Utan en längtan
Står man nu här
Full av förväntan

Vart tog du vägen
Vart tog jag vägen själv
Vi lova ju att alltid älska

Utan ett ord,
Utan en längtan

Vi kunde inte se
Kunde inte ta oss
Tillbaks till ruta ett
Tiderna förändras
Så står man plötsligt här
Och letar efter nån som man kan hålla kär
Tillbaks på ruta ett

Tillbaks på ruta ett
Man är tillbaks på ruta ett


~~~~~~~~~~~~~

Inre ro

Här går en flicka som mist hopp om livet.
Runt om sitt hjärta spår av stolta strider.
Hon säljer sitt hopp till slut,
säger hon vill va din vän.
Säger alltid sanningen,
som hon har gjort upp min vän.
Hon söker för en kort sekund,
en chans att finna värme.
Hon skriker inombords,
kan jag få inre ro...

Här går en man som talar om att längta.
Han låser sitt hjärta för att han ska veta.
När lågorna står i brand,
säger han vill vara kär.
Med allt vad det nu innebär,
fast lusten tvingar fram begär.
Han söker för en kort sekund,
en chans att känna värme.
Han skriker inombords,
kan jag få inre ro...

~~~~~~~~~~~ ~~

Den här söndagen har jag umgåtts med mina mysiga vänner.
Träning med Miriam
Fotografering med Josse, Daniel och Matilda
Söndagsrapport från Cissi och Miriam
Smsuppdatering från Linnéas date ;)

Tycker om er!

Lördag och november, jag hänger inte riktigt med!

Idag är mycket i Jönköping helt dött. Många affärer är stängda och ingen marknad på Västa torget. Trist!
Jag har dock varit duktig och tvättat, strukit och tagit tag i saker som jag annars gärna undviker. Nu vänar en långpromenad med Linnéa. Måste även förbi några affärer och köpa ett par nya finskor. Alla mina har blivit för stora och i morgon ska ju jag, Josse och Daniel på fotografering ;) Får hålla tummarna att Din sko har öppet :)
Sen väntar kalas hos Cissi!

Igår blev en riktig myskväll med Josse, Malin, Linnéa, Daniel och Fredrik. Vi åt taco, tittade på underbara Idol med schlagertema och Perrelli som gästjury, och sen I walk to remember...


Kevin, Kevin, Kevin! Ett namn som jag läser på många tjejers bloggar idag...undra varför ;)



Är det någon som har koll på hur man gör om layouten här på sidan? Tycker de färdiga mallarna är lite tråkiga, men är ju själv nollställd på det området...

RSS 2.0