Äntligen...

...väntar en festlig helg! Hoppas även på sol imorgon!
Resultatet redovisas förmodligen på söndag!


Ciao!

Otroligt irriterande...

Några funderingar kring tvättstugor:

Hur kan man gamla kläder ligga kvar slängda i tvättstugan?
Hur lyckas man skita ner överallt?
Varför sitter man inne i tvättstugan och dricker öl?
Och varför i H*LVETE kastar man in kapsyler i tvättmaskinen?

Jag vet att jag bor på studentboende men jag tycker det är otroligt löjligt av vuxna människor att bete sig sähär. Första tvättstugan vågade jag inte stoppa i minn tvätt i maskinerna. I andra fick jag plocka ut en kapsyl ur maskinnen innan jag la i tvätten. Frågan är bara var snillena har stoppat in kapsylerna, för när jag sedan tar ut min tvätt ligger det en kapsyl i tvätten. Kan man bli annat än arg och irriterad på sådanan töntar? Typiskt tönitiga, ouppfostrade, bortskämda svenskar som inte förstår hur bra de har det...


Flytt, flytt, flytt. Hur många kan det tänkas bli i år?

...jag säger bara rekord! Jag ska flytta, jag har hjälpt Anna att flytta, Jen har flyttat, Sarah ska flytta, många av mina vänner i Jönköping flyttar och mamma och pappa flyttar. Otroligt, det här kunde jag inte drömma om på nyårsafton när jag tänkte på det kommande året!

Länge sedan jag skrev här och jag kan dels skylla på allt kring min flytt, och dels på att jag har varit lite lat eller haft en "trött-period". Mycket har hänt som sagt! Jag är i full gång att packa och sälja möbler. Har haft familjen på besök för att fira födelsedag, har varit i Skövde hos Anna och Hillerstorp hos Cissi och Miriam.

Födelsedagskort!

Presenter från vännerna i Jönköping!

Lite tårta till jobbet...

Gerd i sändning!

Ytterliggare lite mums...

Otroligt fina blommor som jag fick på jobbet!

Miriam och jag grillade korv på kvällen, eller ska jag säga eldade? Otålig :)

Fina Miriam!

Och snygga Anna :P

Ansiktsmask jag fick av Gerd...

...och så här såg den ut på! (Vet att jag ser död ut men den var otroligt skön!)

Miriam och jag på ilsken promenad :D

ÅH så skönt! Är precis hemkommen efter dagens andra powerwalk. Den här blev dock en riktig urladdning! Både jag och Miriam öste ur oss allt som irriterade oss, så skönt! Skulle någon fråga vilka vi mötte på vägen, skulle jag inte ha något svar. Var så inne i vårt prat att jag knappt har kännt att vi gått i över en timma. Så härligt att du är i Jönet Miriam!

Anna

Boys, chicos, killar!


Vad vore världen utan dessa? Just nu är det total "killpaus" för att jag snart ska flytta och jag har helt enkelt inte träffat någon kille med stort K!

Det finns fina killar i Sverige, jag har jättefina vänner. Ni vet vilka ni är och hur mycket jag tycker om er!!! Men jag saknar också killarna i Spanien. Inte bara spanjorerna, utan även tyskarna, fransmännen m.fl. Ett problem som finns idag är att allt för många killar är otrogna. (Säkert även tjejer...) Jag fattar det inte! Vill man vara otrogen eller handlar det om att man är otrygg och känner att man måste ha någon men samtidigt leka runt? Tyvärr upplevde jag samma grej i Spanien, hela världen är nog drabbad.

Nå, tillbaka till folket som pluggade i Spanien. Jag blir både lycklig och ledsen när jag ser korten därifrån. Där nere var alla sig själva och det fanns inget som hette "brat", "trasch" eller något annat löjligt som är väldigt vanligt här hemma i Sverige. Sen kan det väl hända att spanjorerna har sina grupperingar, men det var aldrig något jag direkt märkte av.

I Spanien mötte jag killar som kunde uppföra sig och vara riktigt trevliga utan att ha någon baktanke. Efter bara någon vecka kunde man vara jättebra vän, en otrolig känsla! Dessa killar kommer alltid finnas i mitt hjärta även om vi aldrig ses mer igen. Jag kommer alltid sakna er och fälla en tår då och då. Det tuffa med dessa killar är att de även vågar visa vad de känner. Har fått så fina mail sen jag kom hem om hur mycket de saknar och tycker om mig. (Tro nu inte att det här handlar om att jag vill ha massor av bekräftelse, det är något annat jag försöker förklara). Nu ikväll fick jag ett mail med en låt. Tycker egentligen synd om honom för han uppvaktade mig otroligt mycket när vi var i Spanien (och även då skickade låtar) och jag var inte riktigt intresserad av honom på det sättet som han var intresserad av mig.

Nu när jag är hemma i Sverige och lever ett helt annat liv än i Spanien kan jag ångra vissa saker som jag aldrig gjorde, samtidigt ville jag det inte då och det är väl detta som gör mig kluven nu. Är det värt att ångra eller ska jag bara lära mig och gå vidare? Nu vet jag i alla fall hur det känns att ha någon som beundrar en till 1000. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kommer träffa personerna igen, för även efter "semestern", som alla säger, visar ni att ni är bra killar, vänner eller beundrare.

"I want you to always feel amazing"...hur ofta säger någon det??!!

Här kommer kort på några av vännerna i Spanien! Underbara själar!

Poliserna på Barabass!

Johan från Sverige!!!

Steffen...hihi!

Rainer, killen med låtarna och vars pappa säljer plastjulgranar :)

Heta Ruben. Läkarstudent :)

Mr 18 år !!! och Australien Daniel... Nästan 10 år mellan grabbarna, haha!

Alejandro. Driver ett mysigt fik/pub nära skolan. Här var alla kunder kungliga!

Alexander! Kanske den coolaste killen jag träffat som vågar ha en egen stil!


Miss you!
Anna

EGO-dag

Idag har jag haft en riktig EGO-dag! Kanske nästan kan säga att jag har haft det hela helgen..Haha! Det händer inte så ofta att jag ger mig den tiden det tar att kolla på min älsklingsfilm/serie, Stolthet och Fördom av Jane Austen. 5,5 timme för att vara exakt! Nu får det nog dröja minst ett halvår tills nästa gång!!! Men jag bara ÄLSKAR den!

Den här veckan är redan fullbokad och då har den inte börjat ännu. Härligt! Jag fortsätter med mitt nyttiga program vad det gäller mat och motion. Sen väntar en fika med Malin, Linnéa och Josse, födelsedag och tårta, för att sedan avsluta veckan med att familjen kommer på besök! Nu kräver jag bara lite SOL!


Anna

Så...

...nu har jag uppdaterat länkarna. Behövs göras oftare!

Har precis tittat på Sommarkväll med Anne Lundberg. Gillar verkligen programmet och extra kul att det sänds från Saltan! Alltid underbara gäster och det känns som att Anne är en sådan programledare som får gästerna att känna sig lugna och trygga. De känns naturliga och är sig själva och hon får fram deras bästa sidor.
Är det ett vuxenprogram? Hihi!

Vuxengrejer...

På torsdag fyller jag 24, men åldern säger egentligen ingenting! Det finns vissa saker som tar lång tid att lära sig så som matlagning och vuxetbeteende. Jag känner mig fortfarande trotsig och orkar inte läsa på couscous-förpackningen, hur mycket vatten och couscous jag ska ta. Istället testar jag och kokar mat till säkert 10 personer!!! Och det har inte bara hänt en gång, utan flera... Tur att man fortfarande har frys!

En annan sak är när man ska sälja något på blocket till exempel. När de skulle komma och hämta min hylla kändes det som jag skulle sälja ett litet barn och att jag skulle tagit mer betalt. Känns inte jättevuxet. Nu när en person har hört av sig om min soffa blir jag nästan skraj. Är det en ordentlig typ? Kommer han ta hand om min soffa? (Snacka om att vara pedant fast grejerna inte längre finns i mina ägor). Hur visar "lilla jag" att jag är vuxen om/när de hämtar möbeln. Med hyllan fick jag nästan bära allt själv....

Några funderingar en helt vanlig lördag. Men en sak är säker. Det är ganska skönt att jag inte måste klara alla vuxengrejer perfekt. Det löser sig alltid! Nu försöker jag istället vara vuxen och skriva "att-göra-lappar" inför flytten, så att jag inte ska glömma något viktigt i vuxenvärlden! :p

Här en bild från dagens "skörd"! Haha, nu låter det som jag har VÄRSTA trädgården. Nej, jag får nöja mig med att handla på torget tills den lyckliga dag då jag får en egen balkong. Då ska det växa!





































Trevlig helg!

Förresten, glömde ju att berätta att jag kom in i Båstad på Radiomedia. Nu väntar nya äventyr! Som med allt annat känns det både underbart och ledsamt. Kul att få träffa nya människor, lära sig mer och få lära känna en ny (i det här fallet, väldigt liten) ort. Samtidigt som jag kommer sakna alla er på jobbet och de få som är kvar i Jönköping. Men jag glömmer er ALDRIG! Och med tanke på min rebelliska livsväg de senaste åren, vet man aldrig när jag hamnar här igen! ;)

Step Up 2 The streets <3

Åh! Har precis tittat på scenerna som tagits bort i filmen. Här en scen (sång) som de var tvungna att ta bort. Så fin!

http://www.youtube.com/watch?v=YsgfIbZt7Pg&feature=PlayList&p=76453CDB4C00D912&playnext=1&playnext_from=PL&index=36


Artist: Cassie
Song: Is It You


I'm looking for a lover not a friend
Somebody who can be there when I need someone to talk to
I'm looking for someone who won't pretend
Somebody not afraid to say the way they feel about you

And I'm looking for someone who understands how I feel,
Someone who can keep me real and who knows always
Baby I like to have you in my way
And I'm looking for someone who takes me there,
Wants to share, shows he cares
Thinking on the one that I've been waiting for

Is it you? is it you?
Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me?
Could you be the one I need?

Is it you? is it you?
Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me? (Could you be?)
Could you be the one I need?

I'm looking for someone to share my pain (Uh)
Someone who I can run to, who would stay with me when it rains
Someone who I can cry with trough the night
Someone who I can trust who's hardest right
And I'm looking for someone

And I'm looking for someone who understands how I feel,
Someone who can keep me real and who knows always
Baby I like to have you in my way
And I'm looking for someone who takes me there,
Want to share, shows he cares
Thinking on the one that I've been waiting for

Is it you? is it you?
Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me?
Could you be the one I need?

Is it you? is it you?
Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me?
Could you be this one I need?

Take for grant
How much I care (How much I care)
And appreciates that I'm there
Someone who listens
And someone I can call who isn't afraid of thought to share

Is it you? is it you?
Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me?
Could you be the one I need?

Is it you? is it you?
Maybe you're the one I've been waiting for
Could you be the one for me?
Could you be the one I need?


Uppdatering!

Idag kom mina böcker! Nu är sommaren räddad! Spana in titlarna!




Och så blev det powerwalk i regnet. Så här kul såg man ut efter en timma :S

Dyngsur!
Men sen väntade belöning...


Jag bara älskar den filmen, därför var det värt att leta upp ett uthyrningsställe som fortfarande hade kvar ett ex.
Väldigt lite kan göra livet bra härligt :D

En väldigt GRÅ dag!

Hu, det känns nästan som höst! Det har nästan regnat hela dagen och det är så mörkt och grått!!! Boring!
Efter jobbet tog jag en lunch med Jonas. Rödspätta på En italienare och en grek, mycket gott! Jättekul att träffa dig Jonas! Nuförtiden blir det allt för sällan men jag värdesätter verkligen varje gång det blir av.

Sen tänkte jag hyra favoritfilmen Step Up 2. Tror ni den fanns inne? Nej, det är som vanligt. den är alltid uthyrd! Surt för mig! Så det fick bli Step Up 1 istället ;) Nu ska jag dock försöka ge mig ut på en motionsrunda. Vädret får inte hindra. Kom ihåg det! Vädret är inget skäl om det inte är ishalt... Snart väntar ju en renovering som jag verkligen ser fram emot :D Visar resultat i form av bilder när det är fixat!

Twitter?

Ska man börja använda det? Ja eller nej? Onödigt eller har folk det? :)

Cissi på besök!

Oj, vad jag känner mig seg nu. Sov ganska dåligt i natt och drömde konstiga drömmar. När jag gick från jobbet kände jag hur tröttheten smög sig på, men idag kom Cissi på besök så det fanns ingen tid för vila. Vi har haft en trevlig dag på stan och hunnit prata mycket. Åh, vad jag har saknat dig Cissi!

Det blev ingen promenad idag eftersom kroppen inte riktigt orkade, men imorgon är det på´t igen! Nu ger jag mig inte! :)

Inte helt nöjd...

Idag skulle jag prova att baka Mockarutor. Tyvärr blev jag inte helnöjd! Skulle nog tagit en mindre form så de blivit lite högre. Nu ser det mest ut som något mosat... Men hoppas de på jobbet blir glada :D Får nog satsa på jordgubbstårta till nästa vecka istället. Det går itne att misslyckas med :)

Nu har vädret verkligen förändrats. Regn och åska. Idag var det nästan kusligt. Det dönade till så hemskt så det måste ha slagit ner någonstans i närheten. Under min promenad började dessutom störtregna, så jag blev mysig blöt....

Hoppas på solen till helgen!

Slappardagar är helt okej!

Idag har jag itne gjort mycket, samtidigt som jag faktiskt har fått en del gjort. Låter knasigt va? Haha! Men jag har bara gjort allt lite långsammare. Har dessutom passat på att ha mysig filmeftermiddag i soffan medans regnet har silat utanför mitt fönster. Nu tror jag att jag är laddad för kommande vecka. Har planerat in lite roliga saker att se fram emot! Viktigt viktigt nu när jag har haft "ego-helg" med mig själv.

Le imorgon för då är det måndag. Mitt mål i arbetslivet är att inte tycka det är jobbigt att gå till jobbet. Med tanke på hur mycket man jobbar så tror jag det är viktigt att man brinner för det man gör.


P.S. Det som sker, det sker! Det lärde gry mig i Spanien. Det måste finnas en viss mening med allt! D.S.

Bilder från veckan...



Malin och Linnéa på Vätterstranden i onsdags.



Jag har städat lite...



...och köpt jordgubbar på marknaden. Hittade även en billig pelargon som räknades som vissen och därför reades ut. Nu ska den få kärlek av mig <3

Lördag

Sen jag flyttade in i den här lägenheterna har lördagarna bestått utav två obligatioriska aktiviteter. Vakna till DaCapo och lyssna på Ring så spelar vi, och sedan gå till Västra torgets marknad. De två finaste sakerna i Jönköping är helt klart Piren och marknaden. Jag älskar marknader! Så otroligt mysigt och så skönt att få röra sig bland helt vanliga människor. Vissa är "fina", andra bondiga. Unga, gamla och riktiga snyggingar. Det är verkligen en plats för alla och det finns inga krav. Jag tycker det är jättemysigt att bara gå runt och lyssna på folk. Hade varit kul att komma till Kivik snart!

Nu är det snart dags för jordgubbar och mjölk! Inhandlat på marknaden... :)



Vissa dagar saknar jag verkligen Spanien och alla vänner där. Spanien är helt klart mitt andra hem! Åh, det gör ont men jag är glad för allt jag har fått vara med om och alla jag har fått lära känna! Om jag får någon semester nästa år så ska jag åka dit och bara njuta i 2-3 veckor! Vill gärna på feria igen, kanske det häftigaste jag har varit med om. Mitt ute på landet sätter de upp karuseller och massor av tält med dansgolv och barer. Fest och uppvisning av vackra kläder och hästar i en vecka och massor av flamenco! Har nog aldrig varit på något så spanskt och träffat så många glada och trevliga människor. Alla dansade med alla och männen gav tygrosor till kvinnorna. Jag fick två av en gammal man som hade hål i halsen. han kunde inte prata men vi förstod varandra i alla fall. Vilken fest!


Anette på den UNDERBARA stranden!

Feria (flamencofest) i Puerto de Santa Maria

Världens härligaste kille, Alex!

Spanjorer som jag lärde känna på Ferian!

Stämningen är på topp! Dans på bardisken!


Åh, underbara bilder!

Abrazo Anna

Några kort från examen!


Linnéa och jag!

Jag och Cissi!

Daniel och jag!


Fredag och nu väntar helg!

Nu har jag jobbat en vecka, känns skönt efter några dagar när man väl har kommit in i det. Veckan har bjudit på underbart väder och därför har det varit skönt att börja tidigt på morgonen och fått gå hem tidigt. Det gör en dock väldigt sliten i kroppen även om man går och lägger sig i tid, kan inte förstå det...

Igårkväll tog jag, Linnéa och Hägg ett långt kvällsdopp i Vättern. Vattnet var helt underbart så vi låg nog i 20-30 minuter. Säkert 23 grader! Sen var det väldigt skönt att gå hem, ta en dusch och krypa ner i sängen. Nu känns det dock som det dåliga vädret är på g. NNneejj! Kunde bara ligga ute och sola 2-3 timmar idag innan det blev molnigt. Har inga planer för helgen vilket känns ganska skönt eftersom jag inte har varit här så länge och behöver ordna upp lite i lägenheten och så. Flyttlådorna har börjat bygga ett litet torn...


Spännande böcker

Åh, vad jag älskar böcker! Den här veckan har jag läst "det nakna hjärtat" av Jacqueline Briskin. Första tjejiga boken om andra världskriget, otroligt! Boken är min systers och jag tror även min moster Inga är ägare av ett ex ;)

Nu har jag börjat på en lite annorlunda, men spännande bok. "Människohamn" av John Ajvide Lindqvist. Även den är bra, nästan så att jag inte kan släppa den.

Imorgon är det sista tidiga morgonen för den här veckan. Hoppas på lite sol i helgen även om det ser mörkt ut! Nu ska jag snart till vättern och ta ett kvällsdopp med tjejerna.

Ha d!

Hur man får gjort så mycket möjligt på kortaste tid...

Idag har jag verkligen fått saker gjorda, eller om jag säger så här, jag har hunnit med precis vad jag har velat! Efter jobbet imorse så träffade jag Malin och Linnéa på Vätterstranden för att äta lunch och mysa i solen. Kan även berätta att jag har tagit mitt första dopp i svenskt vatten. (Förra året har jag för mig att jag inte badade all...) Tyvärr så fick vi inte så många soltimmar. Åskan och regnet hann i fatt oss så vi gick ner till stan. Fick några ärenden gjorda och inhandlade en snygg väska, precis lagom för min stora men underbara vän, datorn!

Sen var det raska steg hem för att hnna hem till att kvinnan som skulle köpa min bokhylla, skulle komma. ganska roligt, vet inte om jag har lärt mig lite om röster i och med jobbet. Kvinnan som kom och som jag innan pratat i telefon med, såg precis ut som jag tänkt. Utseendemässigt och bilen så stämde allt med hennes röst. Otroligt! Undra vad folk tänker om min röst..Visst ung, men förhoppningsvis ser man något mer än en liten tjej.

Nu är jag helt slut, orkar max att lägga mig och läsa en bok :) Har precis njutit av filmen Cake. Jag bara älskar den!!!!



RSS 2.0