Stolt systerdotter!

Åh, jag har en härlig moster! Ingen är som min Inga!
Igår dansade hon dessutom med en av mina idoler, Babsan! Vilka pinglor!


Hopplöst borta!

Jag har letat över allt efter min kamerasladd men icke att jag kan hitta den...suck! Så fort jag hittar den så kommer det in bilder från de senaste veckorna. Have a nice day!

Snart, snart..

Äntligen har vågen på ViktVäktarna börjat visa minus igen! Äntligen! Det har verkligen segat en lång period nu. Bara 2 hg till så är 8 kg borta, det känns underbart! Sen ett kilo till för att få en guldstjärna. Nu känner jag mig motiverd igen!

Idag ska vi boka Spanien, yes yes yes!

29 september

Måndag och regnet öser ner. Jag är väldigt tacksam att inte behöva gå till skolan en dag som denna. Fy för höst, har svårt att se det där "mysiga" alla pratar om...

Försöker ta mig igenom vår bok Metodpraktikan. jag läser och läser och läser men förstår ungefär 10%. Jag älskar att läsa men den här boken känns bara rörig, vi talar inte samma språk. Men jag har bestämt mig för att ta mig igenom, sen om jag förstår eller inte förstår tror jag inte har så stor betydelse. Tacka vet jag Karins föreläsningar!

Nu till något intressantare ;) Jag var på Friskis i morse och gjorde en vägning där man ser vätska, fett, muskler m.m. Fick till och med veta hur mycket fett jag har i varje ben, haha! Verkligen intressant! Tränaren sa att jag har bra värden, helt normala. Men jag är inte nöjd med det jag ser i spegeln, så sorry speciall våg. Det måste gå! Den här veckan får det bli mindre träning. Jag får hoppas på nästa tisdag istället för denna...

Gamla tider, gyllene tider



Linnéa och jag för många år sedan.



Igår var det inte vilken lördag som helst. Néa kom på besök från Göteborg. Vi gick i samma klass på mellan- och högstadiet, sen skildes våra vägar åt. Men med lite envishet klarar man att hålla kontakten och Linnéa är en sådan person jag vill ha som vän genom hela livet! Naddi, ytterligare en guldklimp från högstadiet pluggar i stan, därför bestämde vi oss för att äta en god middag på 8-glas och prata gamla minnen (och självklart en del uppdateringar). Mycket trevligt!

När kvällen började lida mot sitt slut, följde jag dem till bussen. Där träffade jag på trevliga Markus från jobbet. En go kille man kan snickesnacka om allt. Sen blev det en sväng förbi Centrum där vi hämtade upp Cissi. det bar av till tändsticksområdet och Klubb Enkelt. Där träffade vi en del fulla och trevliga personer. hehe nämner inga namn! Men som förutbestämt skulle det inte bli någon utgång så vi drog oss hemåt och satt och pratade. Resultatet blev 28 000 steg. WWwwoooohhoooo!

Radiogalan - varför skriver ingen om den?

I fredags när jag låg i soffan och slappade efter jobbet råkade jag sätta på TV8 och till min stora förvåning sändes det klipp från Radiogalan. Radio har också en glammig gala där man delar ut priser, men varför får den inte så stor plats i media? Det tycker jag är konstigt!

Adam och Gry vann årets morgonprogram, yes! Det var dock tråkigt att höra i intervjuer innan galans start, att en person som arbetar inom radio hoppades att galan inte skulle vara så glammig och festlig eftersom det är radio och alla som arbetar inom radio har "radioutseende". Löjligt snack!


Var tar tiden vägen?

Den här veckan har jag verkligen haft massor på schemat. Föreläsningar, jobb, kalas+kåren och gratis träning på Friskis vilket har gjort att jag pressat in några extra träningspass. Phu! Nu ska jag bara överleva en eftermiddag till innan det är dags för helg! Först idag har jag hunnit sätta mig att gå igenom mail och sådant..känns skönt! Tyvärr blir nästa vecka också ganska kompakt så det gäller att inte slöa bort helgen helt.

Ska boka Spanien i veckan! JIHUUU!

Supermåndag

Allt för många har ångest inför måndagen. Varför? Visst helgen är slut men det är samtidigt starten på något nytt.
Varför inte göra söndagen till en mindre ångestladdad dag och njuta av söndagsfilmen och förbereda inför måndagen så att man kan vara uppe lite senare trots att måndagen stundar...

Den här måndagen har börjat bra för mig. Morgonpromenad med Linnéa och Josefine. Jag har pluggat, strykt tvätt och lagat mat. Nu väntar föreläsning och plugg i biblioteket, sen hoppas jag på ett träningspass. Inte illa för att vara måndag! det gäller att starta veckan bra :)

Puss

Något att bita i...

Fredag, fredag. Underbara fredag! Ska snart iväg och jobba innan jag och Josse ska ses ikväll och planera inför spanienresan i vår. Åh så härligt!

På måndag börjar ytterligare en ny metodkurs. Halva skräpet klart med andra ord... Såg dessutom på kurs schemat att vi har mer att läsa än vad jag hade tänkt mig. Så meningslöst att läsa om saker som man knappt förstår...men något smartare blir jag kanske!

Nu vill jag att Anna ska komma på besök =)

Proteinvecka!

Den här veckan ska jag satsa på att äta mycket proteiner. Minus 0,1 kg idag var lite för lite, ha ha!
Mañana, mañana!

En biljett till schlager-land tack!

Idag var det dags att åka mot Jönköping igen. Sen Bus4you började köra mellan Stockholm och Jönköping har resorna blivit roligare. Idag tog jag tåget som omväxling. Det blev mer än så!
När jag gick på tåget och kom fram till min plats satt det en ung kille i ljust fluffigt hår bredvid och hade flera väskor. Något sa mig bara, han känner jag igen! Men OJ, kan det vara snygga Martin i BWO?!
Han satt och skrev på sin mail och självklart kunde jag inte låta bli att tjuvkika. "Mail till Martin Rolinski". GULP, det va han!!! Sen när jag tittade mig omkring kändes det som att folk tittade lite konstigt på honom, och stackaren försökte gömma sig bakom sitt fluffiga hår, men han är nog van och svenskar är ju väldigt försiktiga av sig.  När han väl pratade i telefon viskade han inte direkt...

Typiskt att man hamnade precis bredvid så att jag inte kunde kolla lite mer, och att man dessutom är totalt ofixad.
Precis innan jag skulle gå av frågade han mig var vi var. Vilka ögon han har!!!
1,5 timma gick fort och det var ganska skönt att gå av tåget. Vågade nästan inte röra mig när jag satt brevid honom... Fjortiskänslor och hysterisk kändisnoja, det var dagens känslor.

Men kära läsare, det tar inte slut där. Idag var det tydligen min dag. På Skövde station kliver Bertan in, en av mina favoriter. Jag måste ha kommit till himlen! Och till alla er som undrar och som skickade sms om tips hur jag skulle kunna börja prata med Martin, det blev ingen autograf. Jag var för feg, men det är lugnt. Jag kommer ju träffa på dem här i mitt framtida yrke! Jag ger mig aldrig ;)

Boktips för höstkvällar

När livet stannar av Malin Sävstam. 
Maln överlevde flodvågskatastrofen och berättar i sin bok om vägen tillbaka.

Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist
Det finns inga ord om den här biografin. TV-journalisten som fick diagnose ALS.


Rosor är röda Älskade verser ur gamla poesialbum

En visbok man vill ha hemma i bokhyllan. Den är fin och innehåller små gamla verser


                                    

"En tesked kärlek,

 en tesked gräl,
intages ofta,
omskakas väl."


Höst

Nu är det höst. Gula och röda löv, termometern visar +8 (kallt) och första förkylningen är över. Både härligt och hemskt!
Tur att man kan ta en avkopplande helg i Salem :) Skönt att få vila upp sig, hinna träffa de käraste och ta långpromenader. Självklart hann vi med shopping i nya fina Skärholmen och en bio på Heron. Patrik 1,5! En rolig och annorlunda film hehe.

Dags att ta tag i en ny vecka!

Dubbelt bestraffad

Halsfluss

300kr läkarbesök
(och då måste man överdriva * 100 för att få en tid, precis som att de tror att man vill lägga 1/3 av sina månadsmatpengar på en diagnos....)
100kr medicin
-----------------------------------
Försöka bli frisk samtidigt som man har sista viktiga veckan i skolan för den här kursen . Egentligen avgörande för en månads arbete.
Surt är förnamnet!


Idag känner jag mig dock bättre. Har fått så mycket uppmuntran via, meddelanden, sms och telefonsamtal :) Man kan inte bli annat än frisk! Cissi som dessutom har servat med Svensk Damtidning. Nu är jag uppdaterad på våra kungligheter ;)

I lördags var det dags för Kräftskiva hemma hos Linnéa. Helt underbart roligt. God mat, goa vänner och sång och dans. Sedan bar det av till Harrys och Sliver. Kul att de skriver i tidningarna att det har öppnat ett nytt ställe i stan, när det egentligen bara är Harrys som har byggt ut *fniss*. Men jag är inte den som är den. Stället var kanonfint! Dit kommer det att bära av fler gånger!

Puss Anna

Gräsligt trött och gräsliga galningar

Jag orkar knappt sitta rakt upp. Försökte komma i säng i rätt tid igår men eftersom Caj hade premiär, förfestade folk som galningar. Åhhh jag vad jag ville vara med! Men var även sugen på att jobba, så fick sova med stängt fönster. Sen vaknade jag runt kl24 och trodde att kl var 04.15 och att det var dags att gå upp. Så typiskt mig! Med andra ord, jag sov inte så mycket.

Efter jobbet sprang jag förbi mataffären. Ska försöka fixa en grej till kräftskivan i morgon ;) Så lunchen blev väldigt sen, tvätttiden startade och sen somnade jag i soffan. Får skippa joggingturen med Josse idag och ta den i morgon istället. Funkar ju det också =)

Jag har fått någon galning efter mig. På SRs hemsida (Jönköping P4) har de precis lagt ut de nya korten på oss och efter det har jag fårr ett skumt mail. Kan bara säga så här; kommer inte våga gå till länsmuseet nu. Måste nog byta stad snart.

Längtar tillbaka...

...till Greklands underbara öar med en underbar sol! Lata härliga dagar...



Båtutflykt till en vulkan, helt underbart!


Ett underbart hotell med underbara aprikoser!


Santorini och Naxos var MUMMA! Speciellt Santorini...

Mobilen

Nu har jag äntligen fått ordning på mobilen. Nu tillhör jag Telia-vännerna! :)

I morgon ska jag jobba igen. Länge sedan nu, men det ska bli kul att komma igång igen! På lördag väntar kräftskiva, jihu!




Dagens fråga: Varför måste man gå upp i vikt av att röra på sig? Visst, muskler väger men så fort blir man väl inte ett muskelberg, eller? Jag har fortfarande inte fått grepp om hur kroppen fungerar men jag hoppas att det bara är en övergångsperiod, annars är det konstigt!

Problem med Telia mobilt bredband?

Jag håller på att bli knäpp på alla tekniska prylar som bara strular! Efter en tids strul med internet, bytte jag i somras till Telias mobila bredband. Tycker det har funkat bra fram till nu. Kommer typ inte ut på kvällarna och det är ju då man surfar mest. Är det deras server eller min dosa, eller var ligger felet? Nu kan jag i alla fall inte ha kört för mycket eftersom det precis är ny månad! AAAGGRRRR!

Är det någon som har liknande problem???

Näää det är inte rättvist!

Halv-maran är nästa helg, den ska Eric springa! Tjejmilen var i söndags, den sprang Ronge på tiden 44.34! Jag är IMPAD! Sådant motiverar mig! Nästa år kanske du tar hem det gumman! ;) Själv lunkade jag igårkväll, sjuuukt jobbigt att komma igång igen! Kan dock tipsa er läsare om att köpa er ett par bra skor och tights. Även om man känner sig som ett svullo ibörjan, är de underbara för benen. Allt går mycket smidigare! Själv har jag som mål att vänja mig vid att folk faktiskt ser en när man är ute och luffsar. 

Några gamla kort från ett besök hos Ronge i Uppsala. Det var tider det...
 



Nu har jag dock åter varit och vägt mig. + 0,6, jag är riktigt besviken! Jag har verkligen kämpat den här veckan. Kanske får jag ett bättre resultat nästa vecka när kroppen har börjat vänja sig vid jogging rundorna. Nu är träningsvärken total och musklerna har nog tagit till sig en del vätska. Linnéa var på sitt första möte idag. Det ska bli jättekul att ha en viktis kompis här på orten. Jag hoppas att vi ska kunna motivera varandra!

Ny vecka, nya möjligheter!

NYFIKEN!

Ronge, Ronge! Det här inlägget är bara till dig! Vad blev det för tid??? När jag joggade samma morgon funderade jag på hur det skulle gå för dig, om du kanske skulle synas i TV :) Gissar att du är jättenöjd med ditt resultat! Grattis!
Det var dessutom du som fick mig att börja lunka en gång i tiden! Nu ska jag ta upp det igen ;)

RSS 2.0