Länge sedan...


...jag var med på vimmelbilder :D


Härlig helg i Jönköping!

Nu har jag äntligen fått igång mitt nya internet, så nu är det dags att uppdatera lite! I torsdags eftermiddag körde Rob upp mig till Jönköping. Riktigt kul att göra en spontanresa! Det har varit intensiva dagar med fika, luncher, besök på gamla jobbet, konserter, utgång, hemmamys, mera mys hehe, marknad med mera...Listan är lång! Kul att hinna träffa så många igen och att träffa de gamla arbetskamraterna. Jönköping kommer alltid ge mig lite "hemmakänsla" även om jag inte är där...


Härliga Twin i ett mycket kallt Jönköping. Många, många minnen!

Kanalen. Självklart hann jag med lite shopping i stan.

Besökte även för första gånen Ztyle. Kalle Martindahl spelade där, mycket trevligt!
Tack Johan för att vi fick hänga på :) Tyvärr hade jag nog valt fel doft. Drog till mig äldre gubbar.. :S

Söta Miriam. (väldigt dålig mobilkamera) :D

Så här glada var vi ;)

Sen bar det av till mitt favoritställe, Sliver! Där bjöds vi på en kanonshow a la Michael Jackson! Dessutom en superhet gitarrist!

Med andra ord, en kanonhelg hos Miriam! <3


GALET väder

Jag gillar egentligen inte att blogg om vädret. Det är som det är, oftast gillar jag det inte...men NU är det extremt! Snön bara öser ner och jag blir ganska nervös över min färd till Jönköping. Jag vill så gärna dit! Tydligen tog sig Rob inte hem från Lund nu ikväll... Denna snö, skapar bara problem! I morse när jag skulle powerwalka blev hela proceduren mycket komplicerad. Suck!

Att göra...

Idag har jag en hel del att ta itu med! Jag ska packa, städa, betala hyran, besöka biblioteket, promenera, skolan...ja det finns en hel del. Frågan är bara var jag ska börja...hmm...

Ååhhh SAKNAR!

Godaste, snyggaste, raraste, renligaste Alex! Underbara Alexander från Tyskland har äntligen skaffat skype så nu kan vi snacka och skriva i massor! Ååhhh Alex! I miss you mi amigo! Te echo de menos! Besos y abrazos!





Seg

Åhhhhhhh! Jag vet inte vad det är med mig. Orkar inte gå upp på morgonen längre. Jag älskar ju att gå upp tidigt och mysa, kanske ta en promenad. Nu känns det bara segt. Fattar inte vad som är fel... Men jag ska göra mitt bästa så att det blir bättre!

-15 i Båstad idag...det får bli dubbla tröjor och lite i ull! Hur länge ska det hålla på? -2 eller något, hade känts betydligt bättre!



Nu är det bestämt att det blir Jönköping på torsdag! :D

Stega på!


Jepp, ska man nå resultat så får man blunda för det kalla, tråkiga vädret. Det är bara att stega på! Och se vad fint det var när solen gick ner bakom åsen!


Skolstart!

Åh, va kul! Det är faktiskt kul att gå till skolan i Båstad. En inspirerande plats och jag börjar drömma om framtiden! Dessutom väldigt roligt att träffa alla igen, utvilade och glada! :) Synd bara att Båstad är så litet...

Igår blev jag godkänd på min webbuppgift, SÅ SKÖNT! Nu är det bara rapporten kvar...

Ytterligare en bra sak är att jag kanske åker till Jönköping över helgen :D Rob ska köra upp och då kan jag få åka med. Nu är det bara att fixa en sovplats! Hade varit så kul att komma dit, träffa lite gamlat folk och besöka gamla jobbet.

Idag är det en riktigt bra dag!

Minnen från 2009



Inte helt fel ställe att sitta och plugga på :)


Så skönt!




Nu är rapporten inlämnad! Yes! Nu är det bara att hoppas på att den blir godkänd...


I Båstad!



Så! Nu är jag tillbaka i Båstad efter en härlig ledighet. Jag börjar äntligen få ordning på mina saker.
Dum som jag är trodde jag att det kanske skulle vara lite mer vår i Båstad, men icke! Jag är hemskt trött på vintern nu. Årstiden är inte min tid.... Men igår bjöds vi i alla fall på lite sol och då blev allt mycket vackrare!

Nu är det dags att läsa igenom webbrapporten, sen är det bara att hoppas på att allt blir godkänt så att jag kan gå vidare med mitt liv :D


Brillor

Vad tycker du?

Svarta


eller bruna med mönster?

SVÅRT! Så, vad tycker du?


Visit Sweden ;)

Hahahaha, läste i SYDSVENSKAN i morse om den här skånska pr-filmen som tydligen gör succé i England. HIHIHI!

Idag har jag gått ännu en powerwalk, det är fortfarande grått och slaskigt men det är i alla fall skönt att vara igång. Har även sökt några sommarjobb och nu är det dags att sätta sig lite med rapporten innan moster kommer förbi. Det ska bli riktigt skönt när det här är inlämnat!


Gamla tider...

Åh, idag pratade jag med Cissi. Varje gång vi pratar så flyger mina tankar tillbaka till tiden på Gjuterigatan i Jönköping. Bästa studentboendet någonsin. Det var ett toppenboende och jag hade Miriam och Cissi som grannar och nära till alla vänner och kåren. Åh, va mysigt vi hade det! Va lycklig jag är för det! :)


Recept

Recept på mina goda bullar!

50g jäst
ca 50g margarin (funkar bra med flytande)
5 dl mjölk eller vatten. Jag brukar göra på lätt-eller mellanmjölk tex 3 dl och 2 dl vatten. Det beror på hur nyttigt du vill göra! Blanda ihop med margarinet och värm till 37 grader. Sen häller du det över jästen och rör runt.

Därefter, salt lite på måfå och linfrö och solrosfrö. Jag brukar ta i några matskedar av vardera sort. Rör om och tillsett sedan 10-13 dl mjöl. Spara gärna lite till det är dags att baka ut. Låt degen jäsa ca 1 timma. Sen bakar du ut 16 bullar och låter dem jäsa ca 40 min på plåten. Innan de skall in i ungen penslar du dem med lite lättfil och strör över solrosfrön. 225 grader i ca 10-15 min och vips så har du goda, nyttiga, osockrade bullar :) Funkar urmärkt att frysa!

Lycka till!


Jobbsökande och glasögonprovning!


Förra året, 2009, hade jag det ganska bra. Först drog jag till Spanien några månader och sen hade jag två månaders jobb klirrat. Då kände jag mig ganska trygg. Nu har jag flyttat, har tyvärr inte möjlighet att jobba på mitt älskade jobb, så nu är det dags att söka nytt. Jag vill snart börja planera min sommar så att den inte blir lika händelselös som förra... I år ska jag ha en finfin sommar och jag vill och behöver tjäna lite pengar...

Jag sitter även och tittar på glasögon. Nu funderar ni nog: hur tänker hon nu? Som alla vet är jag ju inte så förtjust i brillor. MEN, nu finns det billiga firmor på nätet så jag funderar faktiskt på att beställa ett par utan slipade glas. Då kan jag ha de när jag vill och ta av mig dem när jag vill och jag kommer fortfarande att se. Genialiskt! :D

Lyckohjul, lyckobok?


Det här fina hjulet har vi fått njuta av att se här i Malmö. Jättefint!

Vad är lycka, var finns den? Lyckohjul?
Jag har en egen uppfinning för att samla lycka, en lyckobok.
I min bok sparar jag utklipp, bilder, dikter, texter - ja allt som har betydelse för mig och ger mig lycka.
Sen är det bara att plocka fram boken då och då. Kanske kan den ge mig idéer och ett leende på läpparna!
Så, en lyckobok är inte helt fel...


Phhuu...



Jag försöker förbättra min blogg, både layout men även uppdatera länkar osv. Nu är jag bra snurrig i huvudet av koder, dags att ta en paus! Vi ses!



Fairytale


I'm in love with a fairytale
Even though it hurts.
'Cause I don't care if I lose my mind
I'm already cursed.



Sista kvällen i Spanien! Anette bar vikingahatten stolt! :D


Januari i ett nötskal...


Grått, jag vill ju ha vår!!!

Men vi promenerar duktigt. Det är skönt att gå i sand,
 då känner man hur det biter i låren!

Sen kan man med gott samvete äta en nybakt bulle :)
Det här är mina favoriter!


Snälla våren, kom fort! Ge mig plusgrader och lite sol.
jag hittade ett par helt okej solbrillor i Burlöv i lördags. Hihi!


Adelante


Bilder från jul och nyår



Syster på julafton!

Jag och moster.

Spelkväll i mellandagarna. Bondespelet åkte fram igen ;)


Rapport

Inte nyhetsprogrammet utan en skriftlig sådan... Jag ogillar inte att skriva dem, men just nu känns det sådär. Jag tycker det är väldigt svårt att skriva om något som jag knappt förstår och har material till. Sånt skapar ångest! Men under hela webbkursen har vi fått göra om och göra om, så det blir säkert så även med rapporten. Nu ska jag göra ett tappert försök!

Hej så länge!


LÄNGTAR!

I maj är det dags...

Förkylningsskit!

Nu är jag trött på kylan och vintern! Var är våren? Det är ju sjukt kallt och då befinner jag mig i Malmö, inte på de kallaste platserna... Nu har jag dessutom blivit förkyld. Raspig i halsen och en snorig näsa, ingen favorit! Men jag ska vara stark och övervinna det! Idag kommer dessutom Anna på besök! Det ska bli roligt :D


Ska vi rymma till värmen? ;D

Fika med favoriterna!

Åh, idag har jag varit och fikat med Fredrik och Emilia, två av mina favoriter. Hoppas att vi kan bo i samma stad i framtiden. Båstad-Kalmar är inte så nära... Ni är guld! :D

EGO WOMAN




En rolig och intressant bok! Gillade du Ego Girl, då kommer du att gilla den här!


2009, ett viktigt år!

2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Ja, jag pluggade och bodde i Spanien under våren. Det roligast jag har gjort!

2. Höll du några av dina nyårslöften? Jepp. Inget nytt jobb!  Har väldigt lätt att tacka ja till jobb, 2 st vid sidan av skolan blir lite mycket!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nope.

4. Dog någon som stod dig nära? Nej!

5. Vilka länder besökte du? Spanien, Finland och Marocko.

6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Ett stabilt liv. Det blev för många avsked 2009!

7. Vilket/vilka datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 13/2 mot Spanien! 17/5 mot Sverige!

8. Vad var din största framgång 2009? Jag bevisade för mig själv att jag klarar av att bo utomlands och där hittade jag mig själv! Jag kom in på radioutbildningen och jag pallade med en sommar utan någon direkt semester (mkt pga ett fantastiskt jobb).

9. Största misstaget? Att jag hade bokat flygbiljett hem. Hade gärna stannat i Spanien 1-2 veckor till!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Fick barninfluensa i oktober. Inte kul att vara dålig i ögonen i en månad!

11. Bästa köpet? Resan till Spanien!

12. Vad spenderade du mest pengar på? Spanien! Äventyr!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? En lugn och mysig jul!

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? I know you want me, When love takes over, Paco, Fairytale. De får mig nästan att gråta av alla minnen!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jätteglad och jätteledsen! Extremt år!

16. Vad önskar du att du gjort mer? Hunnit vara mer med mina vänner i Sverige och i Norge!

17. Vad önskar du att du gjort mindre? Latat mig. Tappat fokus. Varit ledsen!

18. Hur tillbringade du julen? Med familjen

19. Blev du kär i år? Ja, riktigt olyckligt!

20. Hur många one night stands? Inga

21. Favoritprogram på TV? Ensam mamma söker. Har inte tittat så mycket eftersom jag bodde i Spanien.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året? Människor utan förståelse, känslor och som bara tänker på pengar!

23. Bästa boken du läste i år? Svårt, har läst många bra!

24. Största musikaliska upptäckten? Flamenco! Camaron!

25. Något du önskade dig och fick? En fantastisk tid i Spanien.

26. Något du önskade dig men inte fick? Australiensaren

27. Årets bästa film? Australia

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Jag jobbade, bjöd på tårta och grillade korv med Miriam. Sen kom familjen några dagar efteråt.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Färre avsked!

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Som tidigare år, men nu vågar jag faktiskt gå ut, till ICA utan att vara fixad!

31. Vad fick dig att må bra? Mina nära och kära! mitt jobb.

32. Vilken kändis var du mest sugen på? Vet ej!

33. Vem saknade du? Alla som står mig nära och som berört mig.

34. De bästa nya människorna du träffade? Ojoj, många! I Spanien träffade jag otroligt många trevliga människor. Alex hann jag bara träffa i två veckor, trots det är han en underbar vän och jag saknar honom galet mycket!


RSS 2.0