Wenell om projekt


Jag längtar otroligt mycket till projektarbetet drar igång. Har börjat läsa en av böckerna, Wenell om projekt. Riktigt bra bok. Den författaren skriver precis som jag tänker ;) Det måste betyda att vi kommer att lyckas om vi bara kan samla ihop gruppen. Jag är sugen som bara den!

Musik

Tid... du är dig inte lik
Min knutna hand i fickan
Sömn... jag kräver ingen sömn
Jag vrider mig på nålar



Om du var här
Om du var här
Om Jag var där
Om du var här
Idag, igår
Om du var här
Inuti & utanför
Om du var här
Idag, igår

Tid... allt ska bli som då
Jag nöjer mig med tystnad
Språk... jag behöver inget språk
med tiden på min sida

Om du var här
Om du var här
Om Jag var där
Om du var här
Idag, igår
Om du var här
Inuti & utanför
Om du var här
Idag, igår igen

Tid... & all min energi
slösar jag på nålar...

Kent





Jag dricker glögg
Med balkong dörren öppen inatt
Jag är så trött på alla mail och koder
Jag vill ha dig här på riktigt inatt
Och suga liv ur din halspulsåder

Ja för en doft av sommarens sista dagar
När vinden blåser in ifrån England

Som du sa det kan vara svårt att bli riktigt nöjd
Det är så lätt att fantisera
Och mina tankar och minnen står mig upp i halsen
Men mycket vill ha mera

Och jag har kvar av sommarn om du behagar
Om du behagar komma hem från England
Jag har väl knappast lärt mig nåt sen sist
Nej inte jag
Men dina ord ligger och gnager här dag efter dag


Jag hugger i sten
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur
Några armar och ben
Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur

Och inatt kom isen över sjön
Och snön föll försiktigt över Skandinavien
Och Nordsjön är väl stilla och kall så här års
Innan våren sätter av igen
Och det är nånting stilla mellan dig och våren
Det är nåt kallt mellan mig och England
Och imorgon sveper en dimma in
Som julrusch över staden
Och det vimlar av stressade människor i stan
Men det är tomt på strandpromenaden
Och jag tänkte att du kunde stå där i solen
Men berätta ingenting om England
Och jag har knappast lärt mig nåt sen sist
Nej inte jag men jag tänker och tänker
Och vet att du sa

Jag hugger i sten
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur
Några armar och ben
Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur

Jag dricker glögg
Med balkong dörren öppen inatt
Och låter vinden blåsa in ifrån väster
Som en virvlande storm
Och som en dansande vår
Ja som en galen orkester
Och jag dricker ur mitt glas
Och alla dörrar är öppna
Nu är det dimma
Över mig och över England
Och du sa

Jag hugger i sten
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur
Några armar och ben
Jag jobbar mig inåt så jag ser en figur


Winnerbäck

Om att älta

Jag är extremt bra på att älta saker. Jag kan helt enkelt inte släppa det. Vissa saker dyker upp om och om i mitt huvud. Egentligen borde man bara släppa det, men det är lättare sagt än gjort! Man undrar ju, vill ha en förklaring eller önskar att man gjorde något annorlunda. Varför blir saker som de blir? Jag vill kunna påverka mer, och jag vill inte vara nummer två eller tre...


Dan, före dan, före doppare dan!

Två "pausdagar" innan nästa roliga sak kommer, den stora hemlisen! Det ska bli så roligt! :)


Påsk i Salem

Dags för vardag i Jönköping igen, påsken gick väldigt fort trots tråkigt väder... Jag har varit hemma hos mor och far i Stockholm i 5 dagar, verkligen skönt med miljöombyte, träffa familjen och vännerna!

Dags att ta tag i fuskandet med maten nu, men trots all snö och kyla blev det några promenader och ett gymbesök med mor på självaste påskafton. Här är mina påskminnen! :)



Projektarbete

Det ska verkligen bli roligt med projektarbete, jag ser verkligen fram emot det. Skönt att alltid ha något att se fram emot! När vi läste TV-kursen längtade jag till praktiken. Ser även fram emot min och Josses studieresa till spanien som jag hoppas blir av nästa vår. Skulle vara så otroligt roligt ;D
Nu har vi dessutom ett nytt projekt som jag tror kommer bli kanon, under ledning av Josefine :) Girlpower med undantag för vår prins Daniel.

Fick dock ett tråkigt besked idag, Barber hoppar av vår grupp. Självklart förstår jag henne när hon nu får ett bra projekt på sin praktikplats och lägenhet, men jag saknar henne bara så otroligt mycket! :)


Mot framtiden, den härliga framtiden!


Gissa var....

.... jag befinner mig just nu hehe... på bussen! Tufft va?! Att utvecklingen har kommit så långt så att man idag 2008 kan sitta på en buss och använda internet. Jag är impad!

Igår var det årsmöte för RadioVätterVåg och RadioK var självklart där! Studiebesök på JönköpingsPosten, alltid kul! Sen fick vi mumsig macka :) Sen gick jag och Josse hem till mig och kollade på TopModel och drack te. Mysigt att kunna göra en sån sak en sen vardagkväll, fördelen med att ha oregelbundna tider.
Idag har jag och Sara sänt VarDagsLiv med påskspecial, så nu vet jag allt om varför vi äter lamm till påsk m.m. Skoj! Vi har verkligen flyt i talet nu! Vi är bäst hehe...

Sen blev det lunch på stan med Cissi. Mysigt då vi inte har hunnit göra sånt på ett bra tag. Sen var jag bara hem om, hämtade väskan och nu sitter man i en lyxbuss. Måste säga att Bus4you är en höjdare, men man ska nog lägga 30kr för speciell plats. Då kan man få sitta helt själv. Annars sitter man i en bred skinnfotölj med benstöd och internet. Finns även en kaffemaskin ;P


PÅSK


- 0,9 hg = -5 kg nu, JJJJIIIIIIPPPPPPPPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!! Äntligen lite plåster på såren. ViktVäktarna igår var en höjdare. Kändes otroligt skönt att få lite betalt för allt slit. Belönade mig själv med att bara ta det lugnt i soffan igår. Jag har dock inte nått mitt mål, så nu måste jag fortsätta kämpa. Idag väntar gympa och imorgon ett tidigt ki-gympa pass, sen ska jag ta påsklov!

Påsk är en "mathelg" men vårmat kan vara ganska nyttig. Sallader, kycklign och lax. Sill och ägg är heller inte det värsta. Godis är gott, men det kostar på vågen. Vill man unna sig ska man göra det, annars finns det alternativ. Fruktsallad och lite glass - (men akta er för vindruvor och lightglass. Jag och Josse har fått känna av effekten av de ingredienserna....). Chokladmousse - vispa äggvita, rör i lite kakao och socker och vips, en ganska nyttig chokladmousse! Skumgodis är också ett alternativ!
Mumsa på!


image55


Glad påsk vänner!

"Ha ett bra liv"

Skulle du tolka det som ironi eller som att någon faktiskt önskar dig allt gott?! Jag fick den hälsningen idag utav någon som ringde mig på jobbet.
Det är en trött Anna som skriver det här inlägget. Jag har nog aldrig varit så här trött tidigare.

Vaknade med samma besvikelse som resten av Svergie. Snö!! Nu!?? Dagen fick börja utan morgonpromenad runt Munken, inte bra! Där missade jag den motionen. Efter fem timmars arbete inne i den kalla skolan, slogs man av en n(m)ordlig, piskande vind när jag skulle gå till jobbet. HU! Dags för långkallingar igen eller vad är det frågan om?! Vädret och ett samtal från bossen hade givit mig en hint om att det skulle bli körigt på jobbet. OJoj...så många trafikolyckor! Så många sändningar! Så många telefonsamtal! Vi jobbade arslet av oss hela eftermiddagen(förlåt för mitt uttryck men det är sanningen). Självklart fick jag regionen där Jönköping ingår med väder och grejer som grädde på moset. Allt på en gång kan man säga för en nybörjare. Fjärde passet jag jobbade...

När jag kom hem var jag trött, blöt och snurrig. Gick raka vägen till Cissi för att få prata av mig. Hon är en stjärna på att lyssna. Sen var det dags för Ipren och vila innan Sandra Bullock-filmen på 3:an. Men jag vaknade inte förrän nu... Dags att dyka i säng nu!



Ge oss solen igen, och ha ett bra liv! ;)

Hoppsan!

Massor av snö! Det blev ingen runda runt Munken imorse. Konstigt att man ena dagen kan sola och promenera i vackert väder, och nästa dag är det 1 dm snö. Och självklart snökaos när jag ska jobba...

Dags för lite mer "putte-nutt"


Är du pojk-flicka eller flick-flicka? Det där pratar många tjejkompisar om under uppväxten. Jag undrar om man egentligen kan dela upp en personlighet på det sättet. Visst är vissa mer maskulina än andra, är det "extremt" kan jag tycka det är okej att säga om sig själv att man är pojk-flicka. Jag kan känna mig pojk-flickig på vissa sätt, samtidigt som jag är väldigt lillegammal som tycker det är sött med rosa saker till tjejer och blåa saker till killar. Jag älskar att ha kjol och klänning, höga skor, locka håret, köpa rosa träningstoppar och allt "sånt". Jag är ingen pojk-flicka.

När jag var liten hade jag ljusrosa tapter och rosa och ljusblåa detaljer, och jag ÄLSKADE det. Min värld handlade bara om Barbie, hästar och gosedjur. Min drömvärld kommer alltid vara Barbievälden ;)

Jag vet egentligen inte varför jag kom in på det här ämnet nu.
Jag hade egentligen tänkt blogga om den populära 17 åringen som har bloggen blondinbella.se. Hon har fått väldigt mycket uppmärksamhet och det är roligt. Måste kännas underbart att få skriva precis vad man tänker och tycker, utvädera smink och liknande prylar. Jag har dock inte följt hennes blogg så länge, så kan inte svara på om den är så bra som alla säger... Kan 35 000 tjejer ha rätt?
Eller beror det på mitt rosa februarinummer av Cosmopolitan som ligger på mitt skrivbord? Eller HMs reklam på Aftonbladet med olika sorters blommor? Helt underbar!!! (Bilden tagen från aftonbladets hemsida.)


image54


Putte-nutt åt alla mina tjejkompisar!

Skattefritt!

Godmorgon Sverige och vänner!
Idag talar alla på TV om Melodifestivalen, nu är det över. Jag och Cissi var hos Josefine och Danne igår och tittade, och hejade, och röstade! Min favorit var Sanna och hon fick folkets röster. Charlotte var också en favorit så jag är nöjd. På vägen hem "tjänade" jag 100kr skattefritt ;P - hittade 100kr på gatan och ingen gullig förvirrad tant syntes till, så jag behöll den och gick med lyckliga steg hemmåt. Ibland har man tur...

Panter-tanter på Friskis

Den här lördagen började med ett pass på Friskis. Ett medelpass som ska passa alla, även kallat "tant-gympa". För mig är det precis lagom, inte så mycket konstiga aerobic steg, lagom med händer+ ben= på samma gång (vilket jag brukar ha svårt för) och lagom styrketräning (man blir ingen biff!). Självklart gör det att alla sorters människor går på de här passen, men med kvinnlig majoritet. Kul och skönt då man inte behöver tänka på om man ser löjlig ut eller inte...alla ser lika löjliga ut! =)  Men jag kan inte sluta förvåna mig över hur vissa alltid försöker visa upp sig, långa fina ben på både unga tjejer och medelålderskvinnor. Visst jag kan bli lite avis men det är ju en sak man inte kan göra något åt. Jag måste leva med att kvinnor över 40-50 kan se otroligt mycket bättre ut mig. Men sen finns det även de som är "överhurtiga". De som måste knipa mer än alla andra, de som måste springa om alla när man springer runt i salen. Vad sysslar det med? Töntigt! Vem tävlar de mot? När folk är så får jag lust att vara lika töntig och sätta ut ett ben när de försöker "varva".
Sluta tönta er!

För övrigt tycker jag att jag tränar bra nu men måste vara mer petig med maten. Ska jag någonsin nå mitt mål måste jag nog göra slut med min kärlek, kolhydraterna...bbhhuuuuu! *snyft*

Tights och kondom-mössa


Ki-gympan igår var verkligen effektiv, idag har kroppen varit ganska seg och jag har varit väldigt öm i armarna. Eftersom målet är att börja springa riktigt mycket när benhinnan mår bättre, smög jag mig in på Intersport igår när det nästan inte var något folk på stan. Man vill ju inte råka träffa någon när man ska prova löpartights ;P Nu är de inköpta+ en badmössa. Ska snart bege mig iväg till Rosenlundsbadet för att simma med Josefine. Hon kommer förmodligen skratta åt min nya mössa :) Hade velat ha en sådan med blommor i olika färger, men sånt säljer inte Intersport haha. Fick ingen rosa eller gul heller, så det fick bli en vanlig ljusblå. Seriös senior!

Lång dag, eller?

Imorse ringde klockan kl 06.00 och det var bara att släpa sig upp. På ett sätt var jag ganska glad att det var morgon och att jag vaknade i tid. Lite orolig igårkväll att jag skulle försova mig och i så fall missa morgongympan med Eva-Lotta på Friskis. Men det gjorde jag inte som tur är :) Kul med Ki-gympa, lite mer "boxning" över det och kul när en högskolelärare håller i passet! Hon är ett energiknippe!

Sen fick jag skynda mig hem, duscha och sen till kyrkan för att sända VarDagsLiv som idag handlade om olika medelhavsländer. Blev verkligen sugen på att resa! Inspirerad av mitt egna program hehe.. Vi pratade också mat från de olika länderna. Åh mat! Nuförtiden när jag är med i ViktVäktarna får jag ofta dåligt samvete av det jag äter. Det är svårt att få till en vecka där man inte fuskar något. Jag tycker fortarande att träningen inte hjälper till så mycket, tycker att man borde se något litet pyttelitet resultat men icke. Bara ont i benhinnorna :( Men jag tror att vår konsulent har ganska rätt i att det inte är träningen man går ner i vikt av utan själva maten. Sen hjälper självklart träningen till så att det går lite fortare. Men just nu är det helt stopp på min viktminskning. Gäller att hålla uppe modet och hoppas på att "raset" kommer snart innan jag blir knäpp! Fast måste säga att jag verkligen har blivit beroende av träningen nu och tycker det är underbart att springa!


På lördag gäller det! Melodifestivalfinal! WOOOOO! Heja Sanna! Empty room är underbar. Den låten betyder väldigt mycket för mig så det blir nog att jag hejar mest på den. Charlotte är också duktig, men jag är så avis på hennes kropp ;P Knasboll tänker ni..hahaha!

Top Model

Den här säsongen tycker jag är lysande. Inte en chans att man vill missa Top Model. Synd bara att tjejer ska vara så klassiska och hacka på varandra. Ni borde stötta varandra istället.. På fredag ska jag och Josse stötta varandra i badhuset hehe. Hur kul är det liksom att dra på en bikini i mitten av mars?! ;P

image53

Vilken lady! Tyra Banks


Morgonen är starten på allt...

Det är något speciellt med morgonen. Solen går upp, det blåser inte så mycket och molnen börjar rulla in först runt kl 09.00. Mitt humör är ofta bäst på morgonen! Lyssna på morgonradio, promenera runt Munksjön innan staden har vaknat och sen gå hem, äta en god frukost, läsa Metro och titta på Nyhetsmorgon med Kristin. I love it!


 


Tekniskt krångel

Hej stackars läsare!
Såg att mitt tidigare inlägg såg lite konstigt ut, något tekniskt krångel!
Har jobbat de senaste dagarna, fredag och lördag...och tränat såklart :) Melodifestivalen i lördags såg jag med Josse, vilken mess! Vad hände? Varför röstade folk inte på Ola? Sibel liksom..kom igen.. Jag och Josse skulle vara nyttiga och gjorde fruktsallad med lightglass, tji fick vi! Jag vaknade kl 03 och hade så fruktansvärt ont i magen..så nu är det bye bye till vindruvor och för mycket lightglass.

Fick precis reda på att balen ligger redan 3.e maj, PANIK!

Bästa låten på dansgolvet...

..måste vara Rhiannas Dont stop the music.
Här en gammal bild från tiden då man var överaktiv i den gröna blåsan på dansgolvet ;) Älskade Nasty i Stockholm. Ni som har varit där vet vad jag talar om ;P


image52

Trötter

Det har varit en rolig och mycket händelserik vecka. Träningen har gått bra, jag längtar till löpbandet hela tiden men i helgen blir det vila! Benhinnorna klarar inte mer just nu...
Idag har det varit två sändningar för RadioVätterVåg och sen har jag jobbat eftermiddag på SR, så nu är jag trött i huvudet. Orkar bara lägga mig i soffan och kolla på Let s dance ;) Imorgon väntar promenad, "ring så spelar vi" och sen jobb på Intersport...

Längtar efter något sånt här...
image51

Vi "hurtar" vidare..


Igår var det en bra dag! Hann planera mycket inför radiosändningarna som är kvar, promenera runt Munken då det fortfarande var fint väder och sen ett roligt träningspass på Frisikis. Bättre än de flesa pass måste jag säga, Josse du hade rätt. Kanske lite svårt att hänga med i början, märktes att många hade varit där flera gånger....och så det här med att få ihop armar och ben hehe. Jag är verkligen dålig på det ( ni som känner mig vet..), men så länge man svettas ordentligt så gör det ju nytta!

Sen bar det av hemmåt i panikfart för en snabbdusch innan Avtramp skulle spela match på Kinnarps. Väldigt roligt att kolla på :) Hockey är alltid skoj, speciellt när man vinner och går vidare :D Många bra saker den här kvällen ;)

Ska snart bege mig av till studion, sen är det Friskis som väntar igen!



God morgon, ha en bra dag!

Min idol...

image50
(foto från hemsidan, se min länk neda)

Vilka brudar! Anna Skipper är fantastisk! Hon hjälper människor, inspirerar och har en grym stil!

Irriterad!

Ska bli så otroligt skönt att slippa dig sen. Varför ringa om du inte har något att säga, bara gnälla och försöka göra så att vi känner oss som dåliga människor?! Jag tar INTE åt mig! Skulle aldrig vilja ha ditt liv eller din snuskighet. Kan ju inte gå in i rummet utan att knipa igen näsan pga stanken, usch! Inte många jag ogillar, men du har fått din chans och nu står jag snart inte ut. Jag tycker inte synd om dig.

Usch för snuskiga män!

Jippi det är tisdag!

Jag har alltid gillat fredagar bäst men nu har jag börjat tänka om. Viktväktarlektion varje tisdag morgon och sen träning, en bra start på dagen. Idag hade jag klarat av -0,5 kg, alltid något. Har precis börjat träna lite mer intensivt och då tar det några veckor för kroppen att vänja sig och börja "rasa". Vår konsulent är så otroligt bra, gillar hennes stil och nu börjar jag lära känna kvinnorna i gruppen lite bättre. Veckans höjdpunkt, helt klart!
Dessutom väldigt bra att gå och träna när man fått en motivations "kick"! Josse och jag kämpade på i både maskin och på pilatesbollar idag. Alltid kul att träna med dig! :) Idag blev jag dock lite mjuk i benen på grund av någon..

Nu har jag precis kommit in från 45 minuters solande ute på gården. Första i år, helt underbart! Varm ,go sol som ger mig energi (och lite rödmosiga kinder haha). Dags att ta tag i dagen!


Om blomman överlever i två år...

Ja, har du sett 28 dagar, ja då vet du att de säger, att om man klarar av att ha en blomma och få den att överleva i två år, då klarar man av att ha ett förhållande. Jag tror det är lite överdrivet hehe...
Min nya blomma har rest sig från vissenheten och strålar. Jag har lyckats i två dagar iaf :)


Finns det något som är så gott som sill? Blir jag sugen på något brukar jag ta en sillbit, mums! Inte så onyttigt så länge du inte dricker lagen...


Natti natt!image49

Anna i Berlin

image48

Lycka till vännen! Tror att du kommer att få en underbar månad i Berlin. Jag håller tummarna. Sen ska vi fira sommar. Jag längtar :)

Längtar!



Just nu tycker jag våren är seg, vardagarna är sega, de lediga dagarna blir inte som jag har tänkt mig...saker stämmer helt enkelt inte, en mellanperiod! Ibland har jag det jättestressigt, ibland för mycket tid så att jag drar igång stora projekt som tex. möblera om istället för att vila. Jag borde inte klaga, har oftast roliga dagar men längtar trots allt till vissa speciella händelser. är det verkligen så att jag måste vara sjuk eller ligga i en solstol för att vila?!

Imorgon är det dags för invägning igen men det känns inte som att det har hänt så mycket trots all träning. Ska sänka pointsen och skriva listan ordentligt varje dag.

Längtar otroligt till:
* den dagen jag har nått min målvikt
* till påsk
* och en hemlig aktivitet :)

och...

* tills sommaren är planerad
* till jag är i Skåne igen och får umgås med Inga
* till att solen värmer varmt varje dag


Ta hand om er! Gå ut och promenera de dagar solen lyser, och drick en kopp te i soffan när himlen är grå och tung :)

Förtrödet



Varför ska det ibland vara så förtrödet?! Först skulle man vara tvungen att jobba här nere under påskhelgen, sen när man blev fri och hade ett problem mindre, då hittar man inga bra bussar.Har suttit och tittat på bussar hem till Stockholm nu och de går verkligen inte på de tider jag vill. Borde egentligen inte skippa lektionen på skärtorsdag kväll, men gör jag inte det är jag inte hemma förrän sent på fredag kväll :S Måste dessutom till min optiker, och ska jag till honom tisdagen efter så kommer jag inte vara tillbaka i Jönköping förrän på kvällen :S AAAhhhhhh!!!

Fredagen...

Sara har fyllt 23 år (hipp hipp hurra, tjoho och grattis!) och flyttat ihop med sin kille,
 så i fredags hade de kalas/inflyttningsfest!

Här rockar Daniel och Josefine
image41

Josse, jag och Malin ägde dansgolvet på Twin!
image42

Fredrik och Emilia
image43

Kvällen innehöll inte bara sång och dans.. Här rockar Sara, jag fick inte alls till det. Måste ha varit fel på spelet hehe...
image44

Patric och Markus kastar pilimage46

Sara och jag ler stort mot kameran
image40

En god gärning


Åh jag är så glad! Det har varit en seg söndag, har inte gjort mycket nyttigt mer än att träna. Men så när jag kom hem ikväll från ett litet reportagejobb i kyrkan, hittade jag en plånbok i entrén här nere. Den såg helt orörd ut och hade som tur va id-kort så jag kunde plinga på hos tjejen och lämna den. Det kändes så otroligt bra! Hon blev jätteglad såklart :) ...synd bara att det inte var en snygg kille som hade tappat den..hehe

Köpte en ny kärlek igår, en Hortensia på torget. Liten, blå, söt och helt underbar. En dag tog det innan den började hänga. Förstår inte vad jag har gjort för fel. Vet att de är känsliga men den var fuktig igår och man vill ju inte övervattna. Vet inte om det var därför den var så billig, typiskt! Men nu har den fått vatten och massor av kärlek så hoppas han strålar mer imorgon :) Så här enorm var Hortensian i Madrid och där var det +31 grader...konstigt.

image38

Träning


Mars månad har börjat helt underbart vad det gäller träning. Kanske kan det bero på att det har varit två jobbfria helgdagar hehe! Efter marknaden på Västra torget i lördags gick jag och Cissi till Friskis och Svettis. Kul att Cissi också tränar där nu =) 
Nu sitter jag här lite smått utmattad efter ännu ett pass på springbandet. Mätte mig igår (ni vet att man inte bara ska kolla på kilona), men tyckte inte det hade hänt så mycket. Men i början tappar man mest på överkroppen, bara att inse fakta.

Håll ut om du kämpar! Nu ska jag lägga mig i soffan och bara ta det lugnt innan det är dags för gospel ikväll.

Perelli är väldigt smal nu, lite för tunn, fast jag skulle ljuga om jag skulle skriva att jag skulle säga nej till att få ha en sådan kropp...



/Anna

RSS 2.0